Austria: Mesajul Oficial de ULTIMA ORA al Vienei pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Mesajul Oficial ULTIMA ORA Vienei Aderarea Romaniei Schengen

Austria transmite un foarte important mesaj oficial de ultima ora cu privire la aderarea Romaniei la Schengen in anul 2023, iar asta pentru ca vorbim despre declaratii facute chiar de catre presedintele tarii Alexander Van der Bellen, el intalnindu-se in aceasta dupa-amiaza la Bucuresti cu presedintele Klaus Iohannis in cadrul summit-ului Initiativei celor 3 Mari.

Austria ne spune in mod clar ca ar vrea sa gaseasca solutii pentru ca aderarea Romaniei la Schengen sa devina o realitate chiar in anul 2023, insa opiniile presedintelui Alexander Van der Bellen nu sunt tocmai similare cu cele ale lui Karl Nehammer, care cauta tot felul de scuze pentru a bloca in continuare accesul tarii noastre, chiar si in ciuda presiunii internationale resimtite zilnic.

Austria nu vrea sa permita aderarea Romaniei la Schengen in 2023, sau poate chiar nici in 2024, cam indiferent ce s-ar intampla intre timp si oricata presiune s-ar pune, ceea ce desigur ca este extrem de dezamagitor pentru noi, insa din pacate se pare ca nu prea exista solutii pentru a-l convinge pe Karl Nehammer sa-si schimbe opinia si sa permita aderarea tarii noastre.

“Mi-am exprimat speranța că problemele care se află în prezent în calea aderării vor putea fi în curând rezolvate pozitiv, în beneficiul ambelor țări. Am luat întotdeauna o poziția clară că integrarea europeană a fost și va continua să fie enorm de importantă pentru economia austriacă orientată spre export.

Multe companii autohtone sunt foarte de succes și foarte apreciate în România. În decembrie anul trecut, Austria a pus veto asupra aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen fără granițe. Acest lucru a fost justificat de numărul mare de cereri de azil din Austria. a afirmat Alexander Van der Bellen.”