Ministrul Apararii: ULTIMA ORA, Anunturi Oficiale privind Razboiul din Ucraina in ATENTIA Tuturor Romanilor

Ministrul Apararii ULTIMA ORA Anunturi Oficiale Razboiul Ucraina ATENTIA Tuturor Romanilor

Ministrul Apararii aduce in atentia imediata a milioanelor de romani din intreaga tara, un anunt de ultima ora extrem de important, prin care Angel Tîlvăr incearca sa ne informeze cu privire la situatia reala a atacurilor ruse asupra porturilor ucrainiene, deoarece parti dintr-o drona ar fi cazut pe teritoriul Romaniei.

Ministrul Apararii nu spune ca aceste parti din, ceea ce pare a fi, o drona ar fi provenit de la un aparat de zbor rusesc, astfel ca Angel Tîlvăr a mers cu o echipa a MApN in locatiile unde au fost descoperite fragmentele pentru a se putea identifica in mod clar de la ce fel de drona provin acestea, si cu ce fel de pericol se confrunta Romania.

“Am primit, astăzi, la sediul MApN, vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului , E.S. Hassan Abouyoub. Discuțiile au vizat cooperarea bilaterală, situația de securitate în zona Mării Negre și a celei de pe continentul african, precum eforturile pe care țările noastre le fac pentru asigurarea și menținerea stabilității la nivel regional și internațional.

De asemenea, întâlnirea a avut şi rolul de a pregăti vizita oficială pe care o voi face în Regatul Maroc, în următoarea perioadă, ocazie cu care se va semna Acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc privind cooperarea în domeniul militar. Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a deplasat, miercuri, 6 septembrie, în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea.

Unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Federația Rusă asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, despre problemele cu care aceștia se confruntă. În cursul acestei după-amiezi, ministrul urmează să se deplaseze și în municipiul Galați.

Echipa condusă de ministrul apărării naționale, din care au făcut parte șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană. S-a informat cu privire la situația concretă din zonele vizitate și a informat autoritățile locale despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României.

Echipa MApN s-a deplasat și în proximitatea satului Plauru în care echipele de investigare ale MApN au descoperit, în cursul serii de 5 septembrie, elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă. Specialiștii trimiși de MApN la fața locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora. Concluziile formulate de specialiștii MApN, în urma finalizării investigațiilor, vor fi comunicate public cu maximă celeritate.”