BRD Romania: Noua ATENTIONARE de ULTIMA ORA Emisa Tuturor Clientilor

BRD Romania Noua ATENTIONARE ULTIMA ORA Emisa Tuturor Clientilor

BRD Romania, una dintre principalele institutii financiare care activeaza in Romania la ora actuala, a hotarat sa emita o atentionare de ultima ora pentru clientii din toata tara, iar asta pentru ca in atentia lor aduce o problema extrem de serioasa, mai exact o noua metoda de frauda pe retelele sociale.

BRD Romania explica mai jos faptul ca fraudele cu investitii in criptomnede, sau actiuni la diverse companii, incep sa devina din ce in ce mai populare pe retelele de socializare, ele folosindu-se de WhatsApp, Facebook, sau chiar apeluri telefonice, pentru a ii pacali pe oamenii care nu stiu cum sa se protejeze.

BRD Romania: Noua ATENTIONARE de ULTIMA ORA Emisa Tuturor Clientilor

Puteti vedea mai jos ceea ce spune BRD in legatura cu situatia actuala generata de catre fraudele de acest gen, iar asta pentru ca daca nu suntem foarte atenti la ceea ce facem, exista un risc foarte mare sa ramanem fara banii din conturi, fara ca acestia sa poata fi recuperati in vreu moment, din pacate.

BRD explica mai jos cum anume ne putem proteja impotriva fraudelor de acest gen, dar si ce trebuie sa facem daca ajungem in situatia de a fi victima unei fraude, si e foarte important sa stim cum sa reactionam intr-o asemenea situatie pentru a fi indeplina siguranta, si a nu ramane fara toti banii.

Atenție la metodele de fraudare care circulă pe rețelele de socializare. Sunt promise câștiguri rapide și substanțiale prin investiții în diverse monede virtuale sau acțiuni la companii populare. Metodele se bazează pe discuții telefonice/WhatsApp în care ți se solicită instalarea de diverse aplicații.

Cu ajutorul acestor aplicații (care, în realitate, oferă acces la distanță atacatorilor), se poate prelua controlul dispozitivului tău (mobil, laptop, PC) și, ulterior, pot fi inițiate tranzacții din contul tău bancar. Te rugăm să nu oferi date personale sensibile sau date de acces în aplicațiile bancare!