Ministrul Educatiei: Mesajul de ULTIM MOMENT pentru Elevi, Intrevederea Oficiala Avuta

Ministrul Educatiei Mesajul ULTIM MOMENT Elevi Intrevederea Oficiala Avuta

Ministrul Educatiei transmite un mesaj de ultim moment pentru elevii din toata tara, iar asta pentru ca le aduce in atentie un program important care a fost pus in derulare in Maramures, iar asta deoarece el a avut rezultate foarte bune, pe care Ligia Deca le aduce acum in atentia elevilor din Romania.

Ministrul Educatiei explica mai jos detaliile acestui program foarte important, dar separat de asta vorbeste inclusiv despre intrevederea cu ambasadorul Republicii Kazahstan in Romania, tara noastra incercand sa intareasca relatiile de colaborare inclusiv in domeniul educational, dupa cum puteti vedea mai jos.

“Emoție, bucurie și recunoștință! Nu doar pentru că am putut fi prezentă la o nouă ediție a programului „Maramureșul susține excelența”, în care au fost premiați 269 de tineri care au obținut cel puțin o notă de zece la examenele naționale 2023, ci și pentru că am fost în mijlocul atâtor copii care au o pasiune! „Este o reușită care lasă o amprentă pe ceea ce va fi adultul de mâine.

Înseamnă o motivație intrinsecă pentru a te autodepăși și înseamnă că ți-ai demonstrat, în primul rând ție, că poți să ajungi acolo unde ți-ai stabilit limita. Limitele le stabilim din ce în ce mai departe și sunt convinsă că fiecare dintre voi aveți obiective personale mai departe de această etapă a examenelor naționale!

În acest moment, însă, sărbătorim cu toții, elevi, profesori, părinți, autorități locale și centrale, faptul că ați atins maximumul pe care-l puteați atinge la un moment dat. Și pentru asta vă felicit și vă mulțumesc! Sunt multe ocazii în care premiem excelența. Mai departe, însă, de aceste recunoașteri punctuale, cred că amintirea sentimentului pe care-l ai atunci când reușești să te autodepășești rămâne, poate, cea mai de preț experiență pe care o putem avea!”

Festivitatea de premiere a fost organizată si finanțată de Consiliul Judeţean Maramureş, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Mulțumesc în mod special domnului Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, pentru că susține excelența în educație! Cred că una dintre modalitățile în care putem aduce plusvaloare sistemului educațional este identificarea oportunităților de cooperare bilaterală.

Astăzi, în cadrul întrevederii pe care am avut-o cu Excelența Sa, Domnul Yerlik Ali, ambasadorul Republicii Kazahstan în România, am discutat despre posibilitatea încheierii unui acord de colaborare între cele două state, în domeniul educației. Oferirea de burse pentru studii universitare, creșterea cooperării între instituțiile de învățământ superior, precum și schimbul de bune practici pe teme de interes comun pot fi, pentru ambele țări, adevărate șanse de creștere.”