Italia: INRIJORATOR Anunt de ULTIMA ORA cu Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Italia INRIJORATOR Anunt ULTIMA ORA Impact Aderarea Romaniei Schengen

Italia trece printr-o criza extrem de serioasa in perioada aceasta, iar din cauza ei vine si un anunt extrem de ingrijorator despre care trebuie sa stie mai toata Europa, iar asta pentru ca vorbim despre un numar foarte mare de cereri de azil inregistrate de catre guvernul de la Roma in cursul anului 2022, ceea ce pericliteaza aderarea Romaniei la Schengen.

Italia se confrunta cu cel mai mare numar de cereri de azil din ultimii 8 ani de zile, iar asta forteaza guvernul de la Roma sa ia masuri radicale pentru a-si proteja granitele, ceea ce desigur ca lasa Romania in urma dorintelor Giorgiei Meloni de a-si respecta promisiunile facute alegatorilor si de a reduce substantial migratia in tara.

Italia a incheiat deja intelegeri cu diverse tari africane pentru a-i putea repatria mai rapid pe cei care ajung in tara si cer azil, insa Giorgia Meloni cauta si alte solutii radicale pentru a reduce numarul cererilor de azil, chiar daca aderarea Romaniei la Schengen nu va mai fi la fel de serios sustinuta in perioada urmatoare.

“Cel mai recent raport al Agenției Uniunii Europene pentru Azil arată o deteriorare a situației. Datele sunt actualizate până în 2022, dar arată că într-un an, între 2021 și 2022, cererile de azil au crescut cu 57%. Un total de 84.290 de înregistrări la oficiile relevante, cel mai mare număr înregistrat din 2018 încoace.

Dacă numărul cererilor de protecție internațională, per total, crește cu 57%, numărul primelor cereri crește cu 71%. Cifre care singure ajută la explicarea unui fenomen resimțit și perceput, în Italia, ca o nouă criză. Chiar dacă cizma este a cincea în UE pentru presiunea solicitanților de azil, după Germania, Franța, Spania și Austria.”