Ministrul Educatiei: Deciziile de ULTIMA ORA pentru Anul Scolar 2024 si Problema Majora din Scoli

Ministrul Educatiei Deciziile ULTIMA ORA Anul Scolar 2024 Problema Majora Scoli

Ministrul Educatiei transmite deciziile de ultima ora care au fost luate pentru anul scolar 2023 – 2024, iar asta deoarece Ligia Deca a stabilit, impreuna cu specialistii din minister, calendarele pentru Evaluarea Nationala 2024 si Bacalaureat 2024, astfel incat elevii sa stie cand vor sustine aceste examene anul viitor.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre contractul important semnat la Baia Sprie pentru un Campus Profesional Integrat, insa Ligia Deca aduce in discutie inclusiv problema din 600 de unitati de invatamant care au fost relocate, elevii acestora trebuind sa urmeze cursurile in locatii diferite.

“Calendare evaluare națională 2024 și bacalaureat 2024. Au fost publicate, în Monitorul Oficial, metodologiile privind organizarea și desfășurarea: evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a 2023-2024; examenului național de bacalaureat 2024. Calendarele de desfășurare a probelor scrise ale examenelor de evaluare națională și bacalaureat sunt disponibile mai jos. Vă invităm să accesați secțiunile specifice existente pe edu.ro, pentru informare pe tema examenelor naționale din 2024.

Excelență în învățământul tehnologic dual! Am semnat, astăzi, în Baia Sprie, contractul pentru Campusul profesional integrat Maramureș, finanțat prin PNRR. Implicarea autorităților locale, a Inspectoratului Școlar Județean, a mediului universitar și a mediului privat de afaceri din Maramureș a făcut ca învățământul dual din județ să poată fi pus în valoare prin acest program de excelență.

O oportunitate pentru tineri de a-și valorifica potențialul încă de timpuriu, într-un mediu performant și care, în același timp, facilitează inserția pe piața muncii. Proiectul este finanțat prin PNRR, însă contribuția financiară deosebită a autorităților locale arată că acest campus nu este doar un proiect prin care se atrag fonduri europene, ci și unul pe care comunitatea și-l dorește. O comunitate care este proactivă.

Dat fiind că noua Lege a învățământului preuniversitar prevede ca, în viitor, ruta tehnologică să devină integral duală și că noua Lege a învățământului superior prevede ruta duală completă. Semnării contractului de finanțare pentru Campusul profesional integrat Maramureș i s-a adăugat, astăzi, semnarea contractului pentru microbuze școlare electrice. 31 de astfel de mijloace de transport vor ajuta copiii din zonele rurale să ajungă la școală!

La sfârșitul săptămânii trecute, conform centralizării informațiilor primite din teritoriu, aveam aproximativ 600 de unități de învățământ care erau relocate, adică, se va desfășura activitatea didactică în alte incinte, dintre care în jur de trei sferturi, da, de 450 sunt relocate total. În celelalte cazuri vorbim despre relocare parțială sau în interiorul aceleiași unități de învățământ.”