Guvernul Romaniei: Intalnirea Lui Marcel Ciolacu cu Banca Mondiala privind Pensiile si Economia

Guvernul Romaniei Intalnirea Marcel Ciolacu Banca Mondiala Pensiile Economia

Guvernul Romaniei anunta o foarte importanta intalnire pe care Marcel Ciolacu a avut-o cu reprezentantii Bancii Mondiale in legatura cu pensiile romanilor, dar si economia Romaniei, iar asta pentru ca in atentia oamenilor aduce deciziile importante care au fost si trebuie sa fie luate in aceasta perioada.

Guvernul Romaniei detaliaza mai jos ceea ce a fost discutat si decis in cadrul acestei intalniri, dar si inaintea ei, astfel ca foarte multi dintre romani pot sa-si faca o idee clara cu privire la ceea ce se va intampla.

“Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu o delegație a Băncii Mondiale (BM) condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană, în contextul pregătirilor pentru următorul Cadru de parteneriat de țară (Country Partenrship Framework – CPF) cu instituția financiară internațională.

Șeful Guvernului a felicitat-o pe doamna Marina Wes pentru preluarea mandatului actual în cadrul BM și i-a urat mult succes pe durata acestuia. De asemenea, i-a mulțumit pentru mesajul de susținere și solidaritate transmis după tragedia de la Crevedia, cu această ocazie exprimându-și aprecierea pentru asistența pe care Banca Mondială o acordă României în domeniul situațiilor de urgență și în ceea ce privește construirea de centre de tratament pentru arși.

”Ne exprimăm interesul pentru continuarea și întărirea cooperării, inclusiv în ceea ce privește susținerea acțiunilor orientate spre îndeplinirea măsurilor asumate prin reforme sectoriale, cum ar fi reforma pensiilor”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că Grupul Băncii Mondiale reprezintă un partener strategic pentru România.

Prim-ministrul a salutat, de asemenea, implicarea Grupului Băncii Mondiale în regiune și, în particular, în România, prin punerea la dispoziție de expertiză și resurse financiare destinate asigurării, în condiții avantajoase, a finanțării nevoilor de lichidități ale bugetului, concomitent cu sprijinirea implementării reformelor structurale, inclusiv cele avute în vedere prin PNRR.”