Marcel Bolos: 2 Anunturi de ULTIM MOMENT cu Decizii Luate pentru Romanii din Tara

Marcel Bolos 2 Anunturi ULTIM MOMENT Decizii Luate Romanii Tara bolos

Marcel Bolos transmite 2 anunturi de ultim moment romanilor din intreaga tara si le aduce in atentie deciziile luate cu privire la viitorul economic al tarii, prima dintre ele vizand OECD, un organism la care tara noastra incearca sa adere in aceasta perioada, pentru acest proces fiind facute eforturi foarte serioase.

Marcel Bolos explica mai jos decizia de a se intalni la Bucuresti cu secretarul general adjunct al OECD si ceea ce s-a discutat, separat vorbin despre decizia Guvernului Romaniei de a incarca cardurile de energie cu inca 1.44 miliarde de LEI, pentru 2 milioane de gospodarii din intreaga tara, dupa cum puteti vedea mai jos.c

“Procesul de aderare al României la OECD este cel mai important obiectiv strategic național pe care îl avem după aderarea la #NATO și #UE. Pentru că aderarea s-ar traduce printr-un semnal puternic transmis piețelor internaționale și investitorilor străini cu privire la angajamentul nostru pentru stabilitate economică, transparență și bune practici în administrarea finanțelor publice.

Am avut astăzi onoarea să primim vizita domnului Ulrik Vestergaard Knudsen, Secretarul General Adjunct al #OCDE. Ocazie cu care am subliniat angajamentul ferm să continuăm reformele structurale necesare pentru a alinia țara noastră la standardele și bunele practici promovate de Organizație.
Aderarea ne-ar permite să ne consolidăm credibilitatea la nivel internațional și să câștigăm încrederea investitorilor și partenerilor comerciali.

Mai mult, ar înseamnă posibilitatea să accesăm resursele intelectuale și experiența acumulată de cele mai avansate economii ale lumii. Dezideratul de a accede la OCDE ne obligă să ne revizuim și îmbunătățim politicile economice și fiscale. Dar este o presiune constructivă, care poate accelera reformele structurale necesare pentru a stimula creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă.

Cea mai importantă măsură adoptată vreodată de Guvernul României pentru persoanele vulnerabile intră în etapa a doua. Din 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, aproximativ 𝟐 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐢 vor primi o nouă tranșă de 700 lei pe 𝐜𝐚𝐫𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞, bani cu care să achite facturile la utilități în sezonul rece.

Noua tranșă înseamnă în total 𝟏,𝟒𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, 100% bani europeni, iar regulile rămân aceleași: se decontează toate formele de energie, inclusiv energia termică aferentă încălzirii în cazul blocurilor și locuințelor colective; facturile se pot plăti de acasă, fără să fie nevoie ca beneficiarii să se deplaseze.”