Ministerul Apararii: Informarile de ULTIMA ORA privind Armata Romana si Soldatii Fortelor Terestre

Ministerul Apararii Informarile ULTIMA ORA Armata Romana Soldatii Fortelor Terestre

Ministerul Apararii transmite doua informari de ultima ora cu privire la Armata Romana si soldatii fortelor terestre, iar asta pentru ca aduce in imediata noastra atentie faptul ca o parte dintre militari au participat la exercitiul multinational Wise Foresight 23, care a avut loc in cetatea Aradului, din Romania.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre un alt exercitiu multinational numit Arcane Thunedr 2023, la care au participat deasemenea soldatii Armatei Romane, acesta avand loc la Capu Midia, iar mai multe detalii despre ceea ce s-a intamplat acolo puteti citi in informarea disponibila mai jos.

“Exercițiul WISE FORESIGHT 23! În această săptămână, militarii români și cei maghiari se instruiesc în poligonul Felnac, județul Arad, în scopul perfecționării deprinderilor acționale ale forțelor, pe baza unui scenariu tactic fictiv, în cadrul exercițiului „Wise Foresight 23”. Festivitatea de deschidere a avut loc luni, 4 septembrie, în Cetatea Aradului, în prezența comandantului Batalionului Mixt de Menținere a Păcii, locotenent-colonel Cristian Țecu.

În primele zile, aceștia au exersat procedurile standard privind modul de acțiune în acordarea primului ajutor și coordonarea în câmpul tactic, dar și desfășurarea operației în mediul urban, un element de actualitate al spațiului de confruntare. Desfășurat în cadrul Inițiativei de Cooperare Regională a Armatelor României și Ungariei, exercițiul are ca obiective antrenarea comandamentului mixt.

Precum și a subunităților în planificarea, conducerea și executarea operațiilor de menținere a păcii și, în premieră, se vor exersa procedurile NATO privind acțiunile specifice operațiilor ofensive și defensive. Batalionul Mixt de Menținere a Păcii a fost înființat în anul 1998, iar la acest moment, este constituit din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” (România) și Batalionul 2 Infanterie (Ungaria).

#ArcaneThunder23, primul exercițiu multinațional condus de militari din cadrul Multi-Domain Task Force-2 (Forța 2 Multi-Domeniu), a ajuns la final și s-a încheiat, în poligonul de la Capu Midia, cu trageri reale cu rachete și obuziere de calibru mare pe ținte aflate în largul mării. În data de 4 septembrie 2023, în poligonul de tragere sol-aer Capu Midia, au avut loc trageri de luptă cu instalațiile de lansare M142 HIMARS ale Batalionului 81 Rachete Operativ Tactice.

Precum și cu instalațiile de lansare M270 MLRS și obuzierele autopropulsate Caesar ale Regimentului 1 Artilerie francez. Totodată, tragerile de luptă executate de Bateria 2 Rachete Operativ Tactice cu instalațiile HIMARS au făcut parte din procesul de evaluare și au marcat încheierea etapei de instrucție de nivel baterie. “