Ministrul Sanatatii: Anunt in ATENTIA a Milioane de Romani, ce Transmite Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii Anunt ATENTIA Milioane Romani Transmite Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii aduce in atentia imediata a milioane de romani un anunt extrem de important de ultima ora, iar asta deoarece ni se transmite in mod oficial ceea ce trebuie sa stim cu privire la inscrierea copiilor intr-un nou ciclu de invatamant, dar si documentele care sunt cerute de catre unitatile de invatamant.

Ministrul Sanatatii explica mai jos deasemenea si faptul ca va incepe in curand constructia Spitalului Judetean de Urgenta din Bistrita, totul cu bani europeni prin PNRR, ceea ce va permite crearea unor conditii de asigurare a serviciilor medicale la standarde mult mai bune pentru pacientii din intregul judet si nu numai.

“În atenția părinților! Informații cu privire la solicitarea avizelor epidemiologice la începutul anului școlar. Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișă de vaccinări, NUMAI LA ÎNSCRIEREA ÎNTR-UN NOU CICLU DE ÎNVĂȚĂMÂNT, adică pentru creșă, grădiniță, clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a. Toți ceilalți copii NU TREBUIE să prezinte adeverințe medicale sau avize epidemiologice!

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăsește în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508/4493 din 2023.

Construcția Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu bani din PNRR prinde contur. Proiect în valoare de 400 de milioane de lei din PNRR; Investiția constă în: Construirea unui nou corp de clădire cu patru etaje; Reabilitarea energetică a clădirii existente; Modernizarea pavilioanelor existente; Digitalizarea spitalului și dotarea cu aparatură medicală.

Alexandru Rafila: ”Dezvoltarea socială şi dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate şi fără un sistem de educaţie solid. Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil şi încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfăşurarea corespunzătoare a activităţii medicale spitaliceşti în condiţii de siguranţă pentru pacienţi.

Cât voi fi ministru al Sănătăţii voi fi partenerul şi susţinătorul reprezentanţilor din administraţia locală care au vocaţia construcţiei de obiective sanitare pentru locuitorii comunităţilor pe care le conduc.”