Austria: Nehammer il CRITICA pe Scholz si Germania dupa REFUZUL Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Nehammer CRITICA Scholz Germania REFUZUL Aderarii Romaniei Schengen

Austria lanseaza prin Karl Nehammer o serie de critici dure la adresa lui Olaf Scholz, dar si a Germaniei, dupa refuzul de a permite aderarea Romaniei la Schengen, iar asta deoarece cancelarul austriac nu intelege de ce guvernul de la Berlin vrea exceptarea femeilor cu copii de la procesarea cererilor de azil la graintele UE, in tari terte.

Austria este una dintre putinele tari din Uniunea Europeana care nu este de acord cu cererea Germaniei de a exclude femeile si copiii de la realizarea procedurilor de acceptare/respingere a cererilor de azil la granitele UE, in tari terte, Karl Nehammer lansand spunand ca practica ar fi contraproductiva.

Austria nu vrea asemenea masuri, pentru ca ele ar incuraja in continuare traficul de persoane, in special cu femei si copii, care sunt foarte vulnerabili, multi riscand sa-si piarda viata in drumurile periculoase pe care sunt dusi de traficantii de persoane, semnarea unui nou pact privind migratia fiind o conditie pentru acceptarea aderarii Romaniei la Schengen.

“Acest lucru este de neînțeles pentru mine. Cererea de scutire a femeilor însoțite de copii de la procedurile rapide de azil poate părea corectă la prima vedere, dar din perspectiva poliției este impracticabilă și în cele din urmă contraproductivă. În viitor, femeile cu copii în special, vor fi trimisi în călătoria periculoasă prin Marea Mediterană.

De către rudele lor și lăsate neputincioase contrabandiştilor fără scrupule. O astfel de excepție ar fi practic o invitație pentru femeile cu copii să îndrăznească să migreze ilegal în Europa – și, dacă se acordă protecție, să aducă cu ele întreaga familie. Austria nu ar fi de acord cu o excepție în această formă pentru femeile cu copii.”