Ministrul Educatiei: Masurile Oficiale de ULTIMA ORA Decise pentru Milioane de Tineri Romani

Ministrul Educatiei Masurile Oficiale ULTIMA ORA Decise Milioane Tineri Romani

Ministrul Educatiei confirma masurile oficiale de ultima ora, care au fost decise pentru milioane de tineri din Romania, iar asta deoarece in atentia tuturor sunt aduse modificarile legislative in baza carora sunt oferite decontari pentru transportul in tara, inclusiv pentru studentii care invata in strainatate, dar se intorc in Romania.

Ministrul Educatiei explica mai jos cum se vor aplica aceste modificari legislative atat pentru elevi, cat si pentru studenti, astfel ca toti cei care sunt vizati de ele, ar trebui sa stie foarte clar ceea ce se intampla, mai ales ca in unele cazuri reducerile pentru transport pot fi chiar destul de substantiale, asa ca e bine sa stim ce se intampla in final.

“Studenții români care studiază în străinătate vor beneficia de o reducere de 50%, pe teritoriul României, la transportul feroviar și naval, începând din 1 octombrie 2025. #LegileEdu vin în sprijinul tuturor studenților români, înmatriculați fie în țară, fie în afara acesteia. Astfel, tinerii cu vârsta până în 30 de ani vor putea circula cu trenul la clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, plătind mai puțin.

#Elevii vor beneficia de gratuitate, iar #studenții și doctoranzii, inclusiv cei de la Academia Română, de 90% reducere, la transport, față de 50%, cât se acorda anterior! Ajutați-ne să împărtășim această veste cu toată comunitatea! Este un moment important în care ne unim pentru a face educația mai accesibilă și pentru a investi în viitorul copiilor și al tinerilor noștri.

Transport GRATUIT pentru elevi: Părinții nu trebuie să-și facă griji cu privire la costurile de transport pentru copiii lor. Toți elevii vor putea merge la școală fără a plăti pentru transport. Ei vor beneficia de gratuitate la serviciile publice de transport public local, inclusiv metropolitan și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului școlar.

Elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu și nu pot beneficia de transport public de persoane prin curse regulate nu vor beneficia de transport gratuit, ci vor primi în continuare o sumă forfetară. Reducere de 90% la transportul pentru studenți: Costurile de transport la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, sunt reduse cu 90% pe tot parcursul anului calendaristic.

Asta înseamnă că vă va fi mai ușor să ajungeți la apropiații voștri și să investiți în educația și viitorul vostru. Totodată, vârsta până la care studenții beneficiază de aceste reduceri a crescut de la 26, la 30 de ani, iar facilitățile sunt valabile și la călătoria cu metroul, pe bază de abonament lunar sau de titluri de transport de tipul „10 călătorii”.”