Volodimir Zelenski: Anuntul pentru Ucrainieni in Plin Razboi cu Rusia

Volodimir Zelenski Anuntul pentru Ucrainieni in Plin Razboi cu Rusia

Volodimir Zelenski vorbeste despre comunitatile profesionale din Ucraina si despre felul in care acestea isi sarbatoresc zilele in conformitate cu sabloanele sovietice, intr-o perioada in care Ucraina se afla in plin razboi cu rusia, totul in contextul in care rusii continua sa devasteze fara oprire tara noastra vecina.

“De mulți ani, în țara noastră, două comunități profesionale își sărbătoresc simultan ziua în a doua sâmbătă a lunii septembrie – Ziua Culturii Fizice și Sportului și Ziua Cinematografiei Ucrainene. Și există prea multe astfel de coincidențe în calendarul nostru. Ziua avocatului și ziua artistului. Ziua Constructorului și Ziua Lucrătorilor în Medicină Veterinară.

Există coincidențe de zile profesionale și zile de amintire. De exemplu, anul viitor, în mai, Ziua de Comemorare a Victimelor Genocidului Poporului Tătar din Crimeea coincide cu Ziua Științei. Evident, există multe confuzii inacceptabile în sens. Unele comunități profesionale își sărbătoresc ziua conform șabloanelor sovietice.

Unele zile incredibil de importante de amintire și zile ale realizărilor ucrainene nu se reflectă deloc în calendarul nostru oficial. Unele comunități profesionale, a căror activitate merită atât respect, cât și atenție, nu au încă ziua lor profesională – de exemplu, comunitatea istoricilor ucraineni. De fapt, am instruit guvernul Ucrainei, instituțiile publice relevante să revizuiască întregul sistem de atenție a statului și să-l actualizeze în mod corect și logic.

Și astăzi le mulțumesc tuturor celor care aduc victorii sportive în Ucraina, care ne antrenează sportivii, care îi învață pe copii puterea sportivă corectă și acum – acest lucru este extrem de important – adaugă la noul nou infrastructura sportivă ucraineană, experiența relevantă a sportului nostru, experiența culturii fizice. sistem de reabilitare, la sistemul de recuperare a bărbaților și femeilor ucrainene după leziuni.

Și astăzi, de Ziua Cinematografiei Ucrainene, mulțumesc tuturor angajaților industriei noastre cinematografice pentru fiecare combinație de emoții pe care oamenii noștri, adulții și copiii, o simt acum în timp ce vizionează filme ucrainene, seriale TV ucrainene și documentare ucrainene.

O națiune cu propriul său cinema puternic și emoționant va avea, de asemenea, propriul destin încrezător în această lume, propriile sale vise și propria sa viziune asupra vieții. Slavă tuturor celor care întăresc Ucraina! Mulțumim tuturor celor care luptă pentru țara noastră și care obțin rezultatele de care are nevoie Ucraina! Glorie Ucrainei!”