Ministrul Educatiei: Decizia de ULTIMA ORA cu Dezamagiri pentru Elevii din Toata Romania

Ministrul Educatiei Decizia ULTIMA ORA Dezamagiri Elevii Toata Romania

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o decizie de ultima ora care aduce dezamagiri pentru elevi din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca le vorbeste in mod oficial acestora despre faptul ca se ajusteaza tintele din PNRR, reducandu-se investitiile pe care ministerul isi propunea sa le faca.

Ministerul Educatiei explica mai jos ceea ce nu va mai fi facut ca parte a investitiilor pregatite pentru PNRR, iar separat Ligia Deca vorbeste despre prima zi de scoala la Scoala Gimnaziala Nr. 162 din Bucuresti, acolo unde a participat la deschiderea anului scolar impreuna cu presedintele Klaus Iohannis.

“#ziuadeșcoală, cu cele mai mari emoții, mi-am petrecut-o, alături de Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Iohannis, la Școala Gimnazială Nr. 162, din Sectorul 1. M-am aflat în mijlocul unei comunități frumoase care predă, zi de zi, lecția implicării în viața școlii. Astăzi, copiii și profesorii din Școala Gimnazială Nr. 162 se bucură de terenuri multisport, de săli de clasă cu table smart și de acces la internet.

De programe educative sau remediale, de inițiative multiple de educație nonformală. Sunt puse, aici, în practică două obiective importante ale noilor legi ale educației: accesul egal la o educație de calitate și asigurarea cadrului necesar dezvoltării armonioase. Acestea sunt, de altfel, și două dintre prioritățile mandatului meu, care se vor concretiza prin asigurarea unei mese la școală pentru un milion de elevi.

Prin creșterea accesului la creșe și la grădinițe, prin măsuri pentru reducerea violenței în mediul școlar și activități de prevenție. Schimbarea în bine poate avea loc doar prin eforturi colective și printr-un parteneriat strâns între toți cei implicați în viața școlii. În educație, schimbarea stă în mâinile fiecărui profesor, ale fiecărui elev și ale fiecărui părinte.

Școala Gimnazială Nr. 162 este exemplul că implicarea și colaborarea sunt, dincolo de prevederi instituționale, motorul oricărei acțiuni, atunci când vorbim despre educație. Felicitări, domnule director Dorin Stoican! Dumneavoastră și tuturor celor care faceți ca binele copiilor să fie mai presus de orice! Ministerul Educației implementează în mod realist țintele și jaloanele din PNRR.

Propunând ajustări bazate exclusiv pe nevoile din teritoriu. Ajustările propuse de Ministerul Educației pot fi încadrate în două categorii: Îndreptarea unor greșeli de tip eroare materială (ex. traduceri, corelare de termene etc.). Modificări de natură obiectivă, mai precis ajustarea unor indicatori în conformitate cu aplicarea indicelui privind creșterea prețurilor și în conformitate cu nevoia reală din teritoriu.”