Ministrul Familiei: Noua Lege IMPORTANTA Anuntata, ce Masuri Aduce pentru Romania

Ministrul Familiei Noua Lege IMPORTANTA Anuntata Masuri Aduce Romania

Ministrul Familiei vorbeste despre deciziile oficiale foarte importante cu privire la domeniul asistentei sicale din Romania, dar si cu privire la combaterea consumului de droguri, intr-o prima faza aducand in atentie o noua lege care va fi in proces de consultare publica pentru o perioada de 10 zile, dupa cum puteti vedea mai jos.

Ministrul Familiei vorbeste deasemenea si despre marea problema a consumului de droguri, fiind semnat un document interministerial prin care se initiaza proiecte speciale pentru combaterea acestui fenomen, inclusiv in unele dintre scolile din Romania, detaliile fiind prezentate mai jos pentru toata lumea.

“Legea pentru modificarea și completarea legislației privind asistența socială intră în consultare publică, pentru 10 zile. După runde consistente de discuții cu ONG-urile din domeniu, în urma cărora s-au preluat multe propuneri, Proiectul prevede mai multe schimbări majore, printre care: Se înăspresc criteriile de acreditare și licențiere a serviciilor sociale; Se reduce drastic, de la 12 la doar 3 luni, licența de funcționare provizorie.

Nu se mai permite funcționarea vreunui centru social fără vizita în teren a specialiștilor, în cel mult 15 zile de la transmiterea cererii de licențiere; Vizitele de evaluare și monitorizare #NU se mai anunță; Licența de funcționare poate fi retrasă în regim de urgență prin decizia directorului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială; Se introduc sancțiuni penale pentru încălcările noii legislații. Amenzile cresc până la 100.000 de lei.

Aproape 700 de tineri de peste 17 ani și mame minore, cu toții aflaţi în sistemul de protecţie specială din județele Timiș, Prahova și Vâlcea, au participat astăzi la sesiunile de informare cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au după ce împlinesc vârsta majoratului. Discuțiile au fost interactive și s-au bucurat de mare succes în rândul beneficiarilor.

Mulțumim: D-nei Anca Minodora Costin Hendea, secretar de stat MFTES; D0-nei Doina Pârcălabu, secretar de stat MFTES; D-nei Simona Oproiu, director general ANPDCA; Continuăm și joia viitoare în Bihor, Covasna, Olt, Sector 4 și Vaslui. Consumul de droguri a devenit o problemă din ce în ce mai vizibilă a societății noastre, afectându-ne, într-o măsură mai mare sau mai mică pe toți.

Părinți, prieteni, vecini, cadre didactice, medici, asistenți sociali, psihologi etc. Vrem să acționăm, să facem mai mult pentru a-i proteja pe cei apropiați nouă. Am semnat, alături de mai mulți colegi miniștri, Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară, în condițiile în care săptămâna viitoare începe noul an școlar.”