Ministrul Educatiei: 3 Informari Oficiale de ULTIMA ORA in Atentia a MILIOANE de Elevi si Parinti

Ministrul Educatiei 3 Informari Oficiale ULTIMA ORA Atentia MILIOANE Elevi Parinti

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane de elevi si parinti din toata Romania nu mai putin de 3 informati oficiale despre care ar trebui sa stie toata lumea la ora actuala, iar asta deoarece ni se vorbeste despre ceea ce s-a intamplat in ultima saptamana inainte sa inceapa anul scolar 2023 – 2024.

Ministrul Educatiei vorbeste in mod oficial deasemenea si despre cresele din Romania, care primesc numere mari de copii in fiecare an, si care trebuie sa beneficieze de atentia ministerului sau, ziua literatiei fiind deasemenea mentionata de catre Ligia Deca, dupa cum puteti vedea si in mesajele de mai jos.

“Ultima săptămână, înainte ca elevii să se întoarcă în clase! O să încep cu sfârșitul, ziua de vineri, pentru că a marcat unul dintre cele mai importante momente din această săptămână: ședința de Guvern în care s-au aprobat normele privind acordarea facilităților de transport pentru elevi și studenți. Astfel, elevii vor beneficia de gratuitate, iar studenții de 90% reducere, la transport, față de 50%, cât se acorda anterior!

Pe lângă întâlnirile pentru pregătirea începutului de an școlar, m-am bucurat, în această săptămână, de momentele în care am putut consolida colaborările internaționale și relațiile diplomatice din domeniu, pentru că ele înseamnă noi oportunități pentru schimbul de experiență. S-au făcut pași semnificativi pentru învățământul din Maramureș, unde am semnat două contracte de finanțare pentru îmbunătățirea accesului la educație și dezvoltarea învățământului profesional dual.

Pentru noi, mamele de copii mici, existența unei creșe în proximitate este esențială. M-am bucurat că am petrecut #ziuadeșcoală, săptămâna aceasta, la Creșa din orașul Tăuții Măgherăuș, Maramureș, un spațiu nou care, începând de luni, va primi aproximativ 60 de copii. Studiile ne arată că este esențial modul în care interacționăm cu copiii până la vârsta de 3 ani.

Creșele nu sunt doar niște locuri destinate îngrijirii, ele sunt locuri în care educăm și de care avem nevoie, pentru a oferi copiilor un mediu potrivit dezvoltării armonioase, interacțiunii, creșterii, în toate formele ei. Creșa din Tăuții Măgherăuș este un astfel de loc! Felicitări autorităților locale pentru eforturile de a asigura copiilor o educație de calitate de la cele mai mici vârste!

Ziua internațională a literației, pe care o sărbătorim, ne reamintește câtă nevoie avem să construim o societate ai cărei cetățeni înțeleg ce citesc și care pot selecta informațiile relevante dintr-un text. Noua lege a învățământului preuniversitar prevede măsuri concrete, ce vor fi cuprinse în Planul pentru reducerea analfabetismului funcțional. Este un pas important pentru o schimbare sistemică a modului în care tratăm problema literației, în scopul combaterii analfabetismului funcțional.”