Posta Romana: Anuntul Oficial al Institutiei pentru Milioane de Romani

Posta Romana Anuntul Oficial Institutiei Milioane Romani

Posta Romana a decis sa-i instiinteze pe milioanele de romani din intreaga tara in legatura in legatura cu ceea ce foarte multi dintre ei nu stiau, mai exact faptul ca institutia din Romania este din 1875 parte a Uniunii Postale Universale, organism al ONU.

Posta Romania explica mai jos ce rol important joaca acest organism in cadrul ONU, dar si in cadrul institutiilor postale din intreaga lume, astfel incat oricine sa stie de ce este important ca institutia sa faca parte din ea.

Poșta Română este cu mândrie parte a Uniunii Poștale Universale (UPU), o organizație internațională, cunoscută ca fiind cel mai vechi organism specializat al Organizației Națiunilor Unite și este responsabilă pentru coordonarea și reglementarea serviciilor poștale la nivel mondial. 🇪🇺

Uniunea Poștală Universală a fost înființată în anul 1874 și are rolul de a stabili reguli și standarde comune pentru serviciile poștale internaționale, astfel încât trimiterea de scrisori și colete între țări să fie cât mai fluidă și sigură posibil.

România este membru al Uniunii Poștale Universale din anul 1875, ceea ce înseamnă că Poșta Română respectă standardele și reglementările internaționale stabilite de UPU în ceea ce privește serviciile poștale. 🇷🇴 Prin apartenența la UPU, Poșta Română face parte dintr-o rețea globală de servicii poștale care leagă oamenii și companiile din întreaga lume.

Această colaborare internațională permite facilitarea comerțului internațional, schimbul de cultură și cunoștințe și, în general, contribuie la conectarea lumii.