Ministrul Apararii: Anunt Oficial de ULTIMA ORA, Armata Romana si Razboiul din Ucraina in Atentie!

Ministrul Apararii Anunt Oficial ULTIMA ORA Armata Romana Razboiul Ucraina Atentie

Ministrul Apararii transmite un anunt oficial de ultima ora, in cadrul caruia atat Armata Romana, cat si razboiul din Ucraina sunt in atentie, iar asta deoarece Angel Tîlvăr ne vorbeste despre intalnirea sa cu ambasadorul Germaniei in Romania, cei doi discutand despre cooperarea dintre cele doua tari, in contextul actual.

Ministrul Apararii explica mai jos cat de mult coopereaza Romania si Germania la ora actuala in plin razboi in Germania, dar si ceea ce va face Armata Romana in viitor, impreuna cu cea germana, sau cu aliatii NATO, mai ales ca la granitele tarii noastre incep sa cada drone rusesti care ataca porturile ucrainiene.

“M-am bucurat să îl revăd, astăzi, pe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Peer Gebauer. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o la sediul MApN, am discutat despre evoluțiile de securitate la nivel regional generate de agresiunea în desfășurare a Federației Ruse în Ucraina, cu impact semnificativ asupra siguranței populației civile ucrainene, dar şi a cetățenilor români din zonele din proximitatea frontierei dunărene dintre România și Ucraina.

De asemenea, a fost evocată cooperarea dintre România și Germania, în format NATO și UE, în contextul actual de securitate, fiind abordate prioritățile imediate pe palierul cooperării şi coordonării româno-germane, cu accent pe implementarea deciziilor fundamentale adoptate în contextul Summit-ului NATO de la Vilnius, în special în planul consolidării posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic, inclusiv la Marea Neagră.

Totodată, o atenție specifică a fost acordată şi aspectelor referitoare la cooperarea în cadrul inițiativelor UE dedicate profilării apărării europene. În context, ministrul apărării naţionale a exprimat aprecierea pentru angajamentul Germaniei în implementarea măsurilor de descurajare și apărare dedicate flancului estic aliat.

Evidențiind participarea Forţelor Aeriene Germane la misiunile de Poliție Aeriană consolidată (eAP) şi implicarea militarilor germani în structurile aliate de comandă din România. Din perspectiva cooperării bilaterale a fost evidențiat stadiul excelent, dar şi trendul ascendent al colaborării şi interesului manifestat de ambele părți, reflectat de contactele la cel mai înalt nivel de la Bucureşti şi Berlin din cursul acestui an, precum şi de relansarea discuțiilor aplicate de stat major.

Oficialul român a subliniat importanța continuării desfășurării în comun a exercițiilor bilaterale și multinaționale, atât în România, cât și în Germania, precum și sporirea cooperării în domeniul operațional şi al instruirii, educației militare, cercetării științifice şi, nu în ultimul rând, pe palierul tehnico-militar şi al industriei de apărare.