Armata Romana: 2 Actiuni de ULTIMA ORA ale Soldatilor Confirmate pentru Romanii din Toata Tara!

Armata Romana 2 Actiuni ULTIMA ORA Soldatilor Confirmate Romanii Toata Tara

Armata Romana confirma in mod oficial 2 actiuni de ultima ora ale soldatilor, iar asta pentru ca intr-o prima faza este adusa in atentia oamenilor decizie la nivelul MApN de a se schimba comanda la Baza Aeriana 90 de la Otopeni, aceasta avand de zilele trecute un nou comandor aviator, cu detalii mai jos.

Armata Romana a anuntat deasemenea ca prin Fortele Aeriene a derulat o misiune umanitara catre Libia, acolo unde a transportat o serie de ajutoare pentru populatia afectata de inundatiile devastatoare din ultimele zile, si detalii suplimentare in legatura cu aceasta misiune importanta aveti acum mai jos.

„Schimbare la comanda Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”. În data de 12 septembrie, generalul de flotilă aeriană Aurel-Cezar Stănciulescu a predat comanda și Drapelul de Luptă ale Bazei 90 Transport Aerian către comandorul Emil Tecuceanu. „Sunt încrezător că împreună vom reuşi să ne ridicăm la cele mai înalte standarde, precum şi la exigenţele obiectivelor stabilite.

Să putem răspunde prezent tuturor provocărilor şi să demonstrăm că suntem o structură demnă de încredere în toate planurile.” – cdor. Emil Tecuceanu.
Generalul de flotilă aeriană Cezar Stănciulescu a fost detașat și împuternicit comandant al Comandamentului Componentei Aeriene. Comandorul Emil Tecuceanu, absolvent al Colegiului de Război pentru Aviație (AWC – Air War College 2017-2018) și al Air Command and Staff College (2012-2013) de la Maxwell Air Force Base, Alabama, SUA, este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi ai aviaţiei militare de transport.

Are la activ peste 7.000 ore de zbor pe diferite tipuri de aeronave: Iak-52, L-29, DA-42, C-130 B/H Hercules, C-27J Spartan. A îndeplinit misiuni specifice aviației de transport (transport aerian, misiuni speciale, umanitare, medicale, desant aerian, evacuare noncombatanți, stins incendii) în țară și în teatre de operații precum Afganistan, Irak, Mali și Balcani.

Forțele Aeriene Române au început transportarea ajutoarelor umanitare către Libia. O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă, 16 septembrie, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Benghazi, Libia, pentru a transporta prima tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară, afectată de inundații catastrofale.

Forțele Aeriene au planificat realizarea a șase curse pe această rută, în care vor fi transportate în total 55 tone de bunuri, constând în produse alimentare și articole pentru adăpostire. Zborurile se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 32 din 2023.”