Romania: Anunturile de ULTIMA ORA pentru Aderare la Spatiul Schengen in Toamna Anului 2023

Romania Anunturile ULTIMA ORA Aderare Spatiul Schengen Toamna Anului 2023

Romania a inceput recent un atac dur si complex impotriva Austriei, care blocheaza in continuare aderarea la Spatiul Schengen, in ciuda tuturor eforturilor depuse de guvernul de la Bucuresti pentru a rezolva probleme care impiedica derularea procesului, insa Marcel Ciolacu anunta ca toamna ar putea fi de bun augur si n-ar putea facilita aderarea.

Romania se asteapta ca Spania sa puna pe ordinea de zi a Consiliului JAI aderarea Romaniei la Schengen in sesiunile din 4 octombrie, sau 5 decembrie 2023, Marcel Ciolacu declarand acest lucru pentru presa din Austria, insa totul depinde si de sustinerea pe care tara noastra o poate primi din partea altor state ale Schengen pentru a avea cererea acceptata.

Romania a pus in aplicare mai multe masuri pentru a indeplini cererile Austriei si ale lui Karl Nehammer, privind reducerea fluxului de migranti catre vestul UE, iar asteptarile sunt mari privind aderarea la Spatiul Schengen in 2023, insa avand in vedere situatia de acum din Italia, e greu de spus cine va mai sustine acest proces in lunile octombrie si decembrie.

“Spania, ca țară aflată la președinția UE, sprijină acum aderarea României la spațiul Schengen și ne asigură că această problemă este din nou pe ordinea de zi – fie în octombrie, fie pe 4 sau 5 decembrie la Consiliul miniștrilor de interne ale UE. Toate celelalte state – cu excepția Austriei – susțin și ele aderarea României.

Nu este adevărat și ceea ce spune Nehammer și anume că este o migrație crescută prin România. De asemenea, am introdus controale comune la frontieră cu Serbia pentru a scoate această problemă de pe masă. Cancelarul Karl Nehammer ne-a informat cu doar câteva zile înainte de ședința Consiliului UE că nu va sprijini aderarea României.”