Volodimir Zelenski: Foarte IMPORTANT Mesaj Oficial de la ONU pentru Toata Lumea

Volodimir Zelenski IMPORTANT Mesaj Oficial ONU Toata Lumea

Volodimir Zelenski transmite un foarte important mesaj oficial de la New York, acolo unde este prezent pentru a participa la a 78-a sesiune a Adunarii Generale a ONU, presedintele Ucrainei urmand a vorbi despre razboiul dintre tara sa si Rusia, care a devastat vietile a zeci de milioane de oameni.

Volodimir Zelenski explica mai jos ceea ce se intampla in momentul de fata in Ucraina, dar si ceea ce vrea sa ceara in cadrul Adunarii Generale a ONU, prima la care participa fizic din momentul in care a izbucnit razboiul cu Rusia, in februarie 2021.

“Împreună au ajuns la New York pentru a participa la evenimentele celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Tema discuției de această dată este „Reconstruirea încrederii și a solidarității globale”. Ucraina înțelege bine importanța ambelor. Avem ceva de spus.

Deci, ceea ce urmează sunt zile importante și aglomerate. Consiliu de Securitate. Summit-ul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Întâlniri bilaterale semnificative.

Integritatea teritorială a statului este un principiu cheie al tuturor documentelor internaționale de bază, inclusiv al Cartei ONU. Și este necesar să-l readucem la puterea sa maximă, distrusă de invazia rusă. Ucraina va face o propunere clară membrilor ONU în acest sens.

La Washington sunt planificate negocieri cu președintele Statelor Unite, cu liderii camerelor și partidelor Congresului, cu conducerea militară. Olena Zelenska va ține mai multe discursuri în marginea Adunării Generale a ONU.

În special, va vorbi despre copiii ucraineni și despre ceea ce sunt forțați să experimenteze din cauza atacului inamic. El va discuta despre parteneriatul medical pentru Ucraina și salvarea de vieți cu directorul general al OMS. El se va întâlni cu familia Clinton – prieteni și patroni care susțin Ucraina, iar împreună cu UNESCO va deschide o expoziție dedicată distrugerii moștenirii culturale ucrainene.

Apropo, zilele trecute Sofia din Kiev și centrul istoric al Liovului au fost incluse pe lista specială a UNESCO – monumente amenințate. Solidaritatea – umană și mondială – rămâne singurul mijloc împotriva barbariei și agresiunii.”