Volodimir Zelenski: IMPORTANT Anunt de ULTIM MOMENT pentru Ucraina in Plin Razboi cu Rusia

Volodimir Zelenski IMPORTANT Anunt ULTIM MOMENT Ucraina Plin Razboi Rusia

Volodimir Zelenski aduce in atentia a milioane de ucrainieni un anunt foarte important, in plin razboi cu Rusia, iar asta deoarece presedintele de la Kiev a avut ocazia de a discuta cu presedintele Comisiei Europene, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si nu numai, despre transportul de cereale ucrainiene prin Uniunea Europeana.

Volodimir Zelenski detaliaza mai jos ceea ce a stat in spatele discutiilor avute cu acesti inalti oficiali, si vorbim despre o masura necesara, in contextul in care cateva tari din UE nu sunt de acord ca pe teritoriul lor sa fie vandute cerealele ucrainiene in momentul de fata.

“Am purtat negocieri cu Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, Președintele României Klaus Iohannis și Viceprim-ministrul și Ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei Maria Gabriel privind păstrarea principiului pieței unice și accesul Ucrainei. produse agricole pe piața UE.

Am creat o platformă comună de coordonare care ne permite să menținem un dialog activ și să găsim răspunsuri la toate problemele problematice din domeniul producției agricole.

El a informat interlocutorii despre acțiunile ulterioare ale Ucrainei și coordonarea demersurilor comune.

Ucraina este un viitor membru al UE și trebuie să lucrăm împreună la liberalizarea permanentă a comerțului și prevenirea oricăror restricții unilaterale.

Împreună cu România și Bulgaria, căutăm modalități de creștere a tranzitului pe „Drumurile Solidarității”. Prin teritoriul României este asigurat peste 60% din tranzitul cerealelor ucrainene, care trece prin „Căile Solidare” ale Uniunii Europene.

Ucraina și UE apreciază foarte mult eforturile Bulgariei. De asemenea, sunt recunoscător României pentru întărirea unității Uniunii Europene și pentru aderarea la principiile pieței unice și liberului schimb.

Împreună – Ucraina, UE, Bulgaria și România – au discutat modalități alternative care vor face posibilă creșterea semnificativă a tranzitului și, în același timp, reducerea poverii pe piețele interne românești și bulgare.”