Ministrul Educatiei: Noi Decizii de ULTIMA ORA pentru Elevii din Toata Romania!

Ministrul Educatiei Noi Decizii ULTIMA ORA Elevii Toata Romania

Ministrul Educatiei le vorbeste elevilor din toata Romania despre deciziile oficiale foarte importante care au fost luate pentru ei, iar totul deoarece au fost aprobate in mod oficial criteriile generale pentru acordarea burselor, dar si a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat, atat pentru studenti, cat si pentru cursantii din invatamantul superior.

Ministrul Educatiei explica mai jos cum au fost luate aceste decizii, dar si cat de importante sunt ele pentru premierea elevilor din toata Romania, iar separat vorbeste despre un nou program indreptat asupra studentilor, pentru a reduce substantial sansele de abandon in randul academic, o problema serioasa pentru tara noastra.

„Am pus în consultare publică proiectul de Ordin privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor și a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studenții și cursanții din învățământul superior de stat, învățământ cu frecvență. Principalele propuneri vizează: acordarea unei burse de studiu pentru licență didactică cu dublă specializare, respectiv pentru masterat didactic, egală cu salariul net al unui profesor debutant.

Acordarea de burse de excelență olimpică I/internațională studenților din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat înmatriculați în anul I care au obținut premiile I, II sau III la olimpiadele școlare internaționale; acordarea unei burse pentru susținerea învățământului dual De asemenea, instituțiile de învățământ superior de stat pot stabili proceduri interne pentru acordarea de sprijin financiar studenţilor cu rezultate deosebite, pentru participarea la conferinţe sau publicarea de articole ştiinţifice.

De unde provine interesul meu pentru politicile educaționale? Care sunt provocările din învățământul superior? Care sunt prioritățile, în ceea ce privește învățământul superior? Unde ne aflăm, când vorbim de rolul învățământului superior în societate? Care sunt cele mai mari provocări, în calitate de ministru al educației ? La aceste întrebări, precum și la altele,

Aflați răspunsurile în podcastul European Association for International Education (EAIE), realizat în preambulul ceremoniei de acordare a Premiului pentru Viziune și Leadership, care va avea loc în Rotterdam, în următoarea perioadă. Mă onorează această distincție la nivel internațional și, în aceeași măsură, mă obligă să-mi continui activitatea în sistemul de educație cu și mai multă dorință de schimbare în bine!

Ministerul Educației va implementa un program național pentru a reduce abandonul universitar. Programul va sprijini cadrele didactice să ofere cursuri remediale studenților care întâmpină dificultăți, fiind dezvoltate politici și practici de reînmatriculare și reintegrare a studenților, de tipul „A doua șansă”. De asemenea, vom sprijini studenții care provin din familii cu un nivel scăzut de educație, prin programe de tipul „Primul student din familie”.”