Ministerul Apararii: Actiuni de ULTIMA ORA ale Armatei Romane in ATENTIA Romanilor din Tara!

Ministerul Apararii Actiuni ULTIMA ORA Armatei Romane ATENTIA Romanilor Tara

Ministerul Apararii aduce in imediata atentie a romanilor din intreaga tara actiunile Armatei Romana, iar asta deoarece MApN a luat decizia ca in cursul urmatoarelor zile sa faca o serie de deplasari de tehnica militara pe teritoriul tarii, si mai jos aveti detalii cu privire la locatiile in care se intampla acest lucru.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre aeronavele F-16 Lighting Falcon ale USAFE care sunt in misiune in tara noastra, 4 avioane fiind trimise de catre SUA in cursul zilei de vineri pentru a intari echipele de politie aeriana care protejeaza aceasta zona din Marea Neagra, in plin razboi in Ucraina.

“Aeronave F-16 Fighting Falcon ale USAFE, în misiune la Baza 86 Aeriană Borcea. Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari și patru aeronave F-16 Fighting Falcon, a sosit vineri, 22 septembrie, în Baza 86 aeriană „Locotenent Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.

Militarii americani vor executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, precum și misiuni de antrenament în comun cu militari și aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Forțelor Aeriene Române. Misiunile de poliție aeriană și cele de instruire desfășurate în comun contribuie la creșterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele ale SUA.

Deplasări de tehnică și personal pe teritoriul național. În perioada 20 – 25 septembrie 2023, convoaie militare de tehnică și personal, aparținând structurilor subordonate Brigăzii 9 Mecanizată se vor deplasa spre Centrul Secundar de Instruire Luptă din Babadag, pe căi de comunicații feroviare și rutiere, tranzitând teritoriul național, în vederea participării la exercițiul “MĂRĂȘEȘTI-23”. Informăm în acest context că detașamentele urmează să se deplaseze din garnizoanele Târgoviște, Medgidia, Murfatlar, Topraisar și Constanța, către Babadag.

Poliția militară le recomandă celor care se deplasează pe aceste rute să circule cu atenție sporită și să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor. Exercițiul “MĂRĂȘEȘTI-23” face parte din sfera activităților majore de instruire ale brigăzii și este planificat din anul 2022.  Exercițiul DACIAN LANCER 23 desfășurat sub comanda NATO.

In această perioadă în Centrul Național de Instruire Getica din Cincu, a avut ca principal scop recertificarea Comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud-Est, recertificarea Batalionului 300 Sprijin „SARMIS” și a Batalionului 45 Comunicații și Informatică ca structuri operaționale. Onor la Transfăgărăşan!
49 de ani de la darea în exploatare a drumului „Transfăgărăşan”, un drum „dăltuit” în stâncă de militarii genişti, care au lăsat în urma lor o realizare de excepţie. La 20 septembrie 1974, pe platoul Bâlea Lac, la cota 2042, a fost inaugurat Transfăgărăşanul.”