Ministerul Energiei: Decizia de ULTIMA ORA Confirmata Romanilor, ce Masuri ia Guvernul

Ministerul Energiei Decizia ULTIMA ORA Confirmata Romanilor Masuri Guvernul

Ministerul Energiei confirma in mod oficial o decizie de ultima ora cu masuri pentru Guvernul Romaniei, iar asta pentru ca vorbim despre ceea ce a fost discutat si va fi pus in practica in legatura cu minerii din Valea Jiului, iar asta pentru ca doua Hotarari de Guvern vor aloca 50 de milioane de LEi pentru Complexul Energetic Valea Jiului.

Ministerul Energiei anunta ca acesti bani vor fi folositi pentru punerea in siguranta a minelor, dar si pentru exploatarea carbunilor in Valea Jiului, detalii suplimentare in legatura cu decizia luata de catre ministrul Sebastian Burduja pentru romanii care lucreaza in Valea Jiului, fiind disponibile chiar acum mai jos, pentru cei interesati.

„GUVERNUL ROMÂNIEI ÎȘI RESPECTĂ ANGAJAMENTUL FAȚĂ DE MINERII DIN VALEA JIULUI. NOUL COMPLEX ENERGETIC VALEA JIULUI ARE VIITOR! Ministerul Energiei inițiază două HG-uri prin care se alocă 50 mil lei din Fondul de Rezervă Bugetară aflat la dispoziția Prim-Ministrului pentru finanțarea noii companii Complexul Energetic Valea Jiului S.A și prin care se instituie un Serviciu de Interes Economic General pentru activități de punere în siguranță în mine și de exploatare a cărbunilor în Valea Jiului.

Pentru prestarea serviciul de interes public de către Societatea Complexul Energetic Valea Jiului SA, în lunile rămase ale anului 2023, se va acorda o justă compensație în valoare de 65.804.000 RON, suportată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, în vederea susținerii costurilor unităților intrate în proces de închidere, costuri care nu sunt legate de producția curentă.

Complexul Energetic Valea Jiului S.A. va prelua în perioada următoare activele funcționale ale Complexului Energetic Hunedoara S.A. Cei 2000 de mineri și personal din Complexul Energetic Hunedoara S.A. vor fi angajați în noul Complex. Mai mult decât atât, reprezentații companiei poartă discuții cu potențiali investitori în energia verde, pentru a diversifica activitățile de producere a energiei în zonă și a asigura noi locuri de muncă și un nivel de trai decent pentru locuitorii Văii Jiului.

Sebastian Burduja, ministrul energiei: „Promisiune respectată: asigurăm prezentul și conturăm viitorul pentru Valea Jiului. Ne-am străduit să accelerăm o serie de paşi, unde am constatat întârzieri. Obiectivul nostru este să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Cele două HG-uri sunt dovada vie a continuării mineritului și a acordării unei noi perspective în Valea Jiului.

Zona are viitor, căutăm potențiali investitori în energie verde, pentru a diversifica activitățile de producere a energiei și a asigura noi locuri de muncă și un nivel de trai decent pentru toți locuitorii Văii Jiului”. Acestor bani le vor urma aproximativ 300 milioane lei acordați la rectificare, care vor susține activitățile de producere a energiei pe bază de cărbune, punerea în siguranță a minelor și pregătirea pentru tranziția la alte surse de producere a energiei în zonă.”