Ministrul Apararii: Actiunea de ULTIMA ORA cu Armata Romana, Informarea pentru Romania

Ministrul Apararii Actiunea ULTIMA ORA Armata Romana Informarea Romania

Ministrul Apararii transmite in mod oficial o informare cu privire la o actiune de importanta pe care a derulat-o cu Armata Romana, iar asta deoarece Angel Tîlvăr a decis sa viziteze comandantii Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal“ din Timisoara, cu care a avut o serie de discutii importante privind soldatii romani.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ceea ce a fost discutat la TImisoara cu privire la ceea ce se intampla in cadrul acestei brigazi, dar si ceea ce trebuie facut pe viitor pentru ca militarii sa aiba parte de cele mai bune dotari pentru derularea activitatii obisnuite, cu mai multe detalii despre tot disponibile acum mai jos.

“În cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o vineri, 29 septembrie, în garnizoana Timișoara, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu echipa de comandă a Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal“, la sediul comandamentului acestei mari unități. La activitate a fost prezent locțiitorul șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, locțiitorul pentru resurse al șefului Statului major al Apărării, general de brigadă Bixi-Pompliu Mocanu și șefi ai unor structuri centrale din cadrul ministerului.

Comandantul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere, colonel Virgil Nicu Florescu, a prezentat o informare cu privire la locul și rolul marii unități în organica Forțelor Terestre Române, stadiul îndeplinirii obiectivelor de instruire stabilite pentru 2023 și pentru anii următori. A fost prezentată starea înzestrării cu tehnică militară, cu accent pe programele importante aflate deja în derulare.

Care vor asigura dotarea structurilor marii unități cu tehnică de ultimă generație, ceea ce va permite îndeplinirea misiunilor încredințate cu mai mare eficiență. Au fost evidențiate eforturile depuse pentru valorizarea celei mai importante resurse a marii unități timișorene, resursa umană, în special în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de cazare, hrănire și echipare a personalului.

Militarii români merită condiții de muncă și de viață în acord cu importanța misiunilor asumate, iar acest lucru este o preocupare permanentă a Ministerului Apărării Naționale. Dorim să asigurăm armatei noastre cele mai moderne tehnologii, capabile să asigure combaterea amenințărilor din actualul și viitorul mediu de securitate. Dar, oricât de performante vor fi noile echipamente, avem nevoie și de o resursă umană motivată și foarte bine pregătită.

Le-am transmis acest mesaj și militarilor Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal“ cu care m-am întâlnit, ieri, la Timișoara. Unitatea va beneficia cât de curând de dotări cu tehnică de ultimă generație, ceea ce va permite îndeplinirea misiunilor încredințate cu mai mare eficiență. Specificul activității dumneavoastră vă conferă un statut unic în organica Armatei României, dar vă asigur că și așteptările noastre sunt pe măsură.”