Austria: LOVITURA Dura pentru Romania de la Gerhard Karner, Anunt de ULTIMA ORA privind Schengen

Austria LOVITURA Dura Romania Gerhard Karner Anunt ULTIMA ORA Schengen

Austria continua sa loveasca in Romania in aceasta perioada in care milioane dintre romani asteapta ca aderarea la Schengen sa se transforme in realitate, iar asta pentru ca Gerhard Karner a facut un nou anunt care arata ca scopul guvernului de la Viena este sa ne tina departe de spatiul fara controale la frontiere, ca si pana in momentul actual.

Austria cere mai multa securitate la granitele terestre externe ale UE decat pe mare, dar si amanarea extinderii Spatiului Schengen prin aderarea Romaniei si Bulgariei pana in momentul in care aceasta securitate ar putea fi asigurata de catre Comisia Europeana, lucru care nu este simplu de facut si necesita foarte mult timp pentru implementare la nivelul UE.

Austria refuza sa permita aderarea Romaniei la Schengen din ambitia lui Karl Nehammer, care se foloseste de Gerhard Karner pentru a-si indeplini obiectivele, astfel ca aderarea Romaniei ramane deocamdata in aer, cu sanse foarte mici de a fi dusa la indeplinire prea curand, asa cum isi doresc foarte multi romani, in ciuda eforturilor facute si de Bucuresti.

“Avem nevoie de securitate continentală în loc de salvare pe mare. Pentru că vrem să împiedicăm oamenii să se înece în Mediterana în fiecare zi. Prin urmare, Parlamentul UE ar trebui să pună capăt tacticilor sale de întârziere și să negocieze rapid pactul privind azilul și migrația.

Decis de miniștrii de interne. Imaginile de la Lampedusa arată clar: Europa trebuie să lupte în sfârșit împotriva abuzului și să pună frâna azilului. În unele zone vedem că ar putea exista și mai multă atracție. La fel de mulți oameni s-au înecat în Mediterana în acest an ca și în întregul an 2022.”