Ministrul Sanatatii: IMPORTANTE Actiuni de ULTIMA ORA cu FBI, Anuntul pentru Romania

Ministrul Sanatatii IMPORTANTE Actiuni ULTIMA ORA FBI Anuntul Romania

Ministrul Sanatatii detaliaza in mod oficial actiunile importante de ultima ora pe care le-a derulat impreuna cu partenerii din SUA, inclusiv cu FBI, iar asta pentru ca Alexandru Rafila incearca sa dea impresia ca vrea sa implementeze schimbari pentru modul in care sunt gestionate investitiile cu fonduri europene in Romania.

Ministrul Sanatatii detaliaza mai jos workshop-ul tinut de catre FBI si reprezentanti ai Ministerului de Justitie din SUA pentru a-i ajuta pe functionarii din Romania sa inteleaga mai bine cum trebuie sa monitorizeze felul in care se fac investitiile in sistemul de sanatate in viitor pentru Romania.

„Ministerul Sănătății în colaborare cu Ambasada Statelor Unite din România, Departamentul de Justiție SUA și Organizația Mondială a Sănătății a organizat a doua ediție a workshop-ului despre anticorupție în achizițiile publice din sănătate În cadrul workshop-ului au fost prezenți partenerii de la Departamentului de Justiţie al SUA, prin Biroul Federal de Investigaţii (FBI).

Care au fost coorganizatori ai acestui eveniment și care au împărtășit din experiența acestora în ceea ce privește metodele de anticorupție ce pot fi utilizate pentru buna implementare a proiectelor finanțate din fonduri internaționale. De asemenea, au fost prezentate măsuri și exemple de bune practici referitoare la implementarea proiectelor din sănătate finanțate din fondurile internaționale actuale.

De către Agenția Națională de Achiziiții Publice (ANAP) și Agenția Națională de Integritate (ANI). „Este o activitate care este dedicată bunelor practici în domeniul combaterii corupţiei. Este vorba de acţiuni preventive şi ne bucurăm să fim parteneri cu autorităţile de stat din Statele Unite ale Americii și cu instituțiile din România care au responsabilităţi în domeniu, respectiv, cu Agenţia Naţională de Integritate şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Ne dorim ca participanţii, fie că este vorba de conducători de spitale, fie că e vorba de reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, să dobândească cunoştinţe, să poată să-şi exprime punctele de vedere legate de pericolele care există în ceea ce priveşte procedurile de achiziţie publică”, a afirmat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Prezenţa mea aici, dincolo de legăturile personale cu cei care reprezintă PSD, este legată de un respect deosebit care îl acord sistemului de sănătate şi faptul că aici se construieşte unul dintre cele mai importante hub-uri medicale care să răspundă nvoilor oamenilor. PSD are vocaţia construcţiei. Două dintre domeniile cele mai importante sunt lgate de domeniul sănătăţii şi transporturilor. Investiţiile care se întâmplă în cele două domenii sunt fără precedent în istorie.”