Italia: INGRIJORARILE Giorgiei Meloni, Situatia FARA PRECEDENT pentru Schengen si Romania

Italia INGRIJORARILE Giorgiei Meloni Situatia FARA PRECEDENT Schengen Romania

Italia se confrunta cu o situatie fara precedent in momentul de fata, iar ingrijorarile Giorgiei Meloni afecteaza intr-o foarte mare masura aderarea Romaniei la Schengen si asta pentru ca numarul extrem de mare de migranti care ajung in Lampedusa, dar nu numai, genereaza probleme extrem de mari pentru toata Uniunea Europeana, nu doar pentru italieni.

Italia spune, prin Giorgia Meloni, ca numarul foarte mare de migranti care ajung in momentul de fata in Uniunea Europeana vine din Africa si Orientul Mijlociu, unde exista instabilitati in zone vaste, dar eforturile facute de la Roma trebuie sa fie sustinute inclusiv de catre alte state europene pentru ca efectele sa fie rapide si resimtite in toate tarile din cadrul UE.

Italia cere acorduri cu tari terte pentru ca numarul de migranti care ajunge in Uniunea Europeana sa fie redus cat mai mult, ceva ce nu e tocmai o noutate, Giorgia Meloni luptand pentru a pastra linistea pe continentul European, iar asta poate ridica presiunea de pe Spatiul Schengen, aderarea Romaniei putand beneficia din nou de atentia statelor din interiorul UE.

“Ne confruntăm cu o presiune migratorie fără precedent, din cauza instabilității unor zone vaste din Africa și Orientul Mijlociu. Guvernul italian lucrează în fiecare zi pentru a face față acestei situații și a combate imigrația ilegală în masă. O facem serios la fiecare nivel: implicând alte state europene.

Si făcând acorduri cu țările africane pentru a opri plecările ambarcațiunilor și a distruge rețeaua traficanților de persoane. Și cu reguli de bun simț care să faciliteze expulzările celor care nu au dreptul să fie primiți. O meserie dificilă, desigur, dar care poate duce la rezultate concrete, cu răbdare și determinare.”