Marcel Bolos: Informarea de ULTIMA ORA, Decizia Comisiei Europene pentru Romania

Marcel Bolos Informarea ULTIMA ORA Decizia Comisiei Europene Romania

Marcel Bolos confirma in mod oficial o informare de ultima ora extrem de importanta pentru Romania luata de catre Comisia Europeana, iar asta deoarece ministrul Finantelor Publice vorbeste despre virarea sumei de 2.7 miliarde de euro catre tara noastra, ca parte a cererii de plata numarul II din PNRR.

Marcel Bolos ofera mai jos informatii suplimentare cu privire la aceasta plata foarte importanta facuta catre Guvernul Romaniei de catre Comisia Europeana, iar asta pentru ca vorbim despre o suma mare de bani care ajunge in conturile autoritatilor si poate fi folosita pentru proiectele existente.

Spuneam la 1 septembrie că până la sfârșitul acestei luni ar trebui să ajungă în țară banii aferenți cererii de plată II din Planul Național de Redresare și Reziliență. Ei bine, astăzi au intrat în conturile României peste 2,7 miliarde euro. Alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăți de aproape 𝐳𝐞𝐜𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, din cadrul acestui instrument.

Este o reușită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate și a prim-ministrului de la acel moment, domnul Nicolae Ionel Ciucă. Chiar dacă avem un #PNRR complex și numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele țări din UE care a reușit să facă diligențele pentru a doua tranșă de bani.

Mă tot auziți că subliniez: trebuie să ducem la bun sfârșit reformele asumate și să nu pierdem niciun cent care ni se cuvine. Să nu uităm nicio zi că PNRR este un proiect vast cu implicații directe și indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind redresarea și dezvoltarea economiei, stabilitatea și sustenabilitatea bugetului, cât și performanțele procesului administrativ.

Dacă vom duce la bun sfârșit aspectele cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei și generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în #autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, #infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru români.

Să punem pe o linie corectă direcția în care se îndreaptă România. Iar efortul de reformă să aducă disciplinarea activității în instituțiile publice, în spiritul respectului pentru banul public și pentru stoparea risipei. Cu ideea aceasta am tratat orice propunere care a ajuns la Ministerul Finanţelor. În tot acest proces am purtat negocierile pentru protejarea clasei de mijloc, mediului de afaceri, educația și cultura.”