Guvernul Romaniei: Masurile Anuntate pentru Profesori, ce Bani se Aloca

Guvernul Romaniei Masurile Anuntate pentru Profesori, ce Bani se Aloca

Guvernul Romaniei vorbeste in mod oficial despre o serie de masuri importante luate pentru profesorii din Romania, iar asta deoarece au avut loc o serie de alocari in bani pentru acestia, in respectarea promisiunilor facute in plina vara, iar mai jos puteti vedea informatii cu privire la tot.

Octombrie vine cu vești bune atât pentru angajații din educație cât și pentru beneficiarii programului Sprijin pentru România.

Astfel, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

  • prima de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500/persoană;
  • prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie.

Tot în luna octombrie vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România, estimarea noastră fiind că, la data de 15 octombrie 2023 cardurile vor fi alimentate iar beneficiarii vor putea achizitiona bunurile de bază la preturi în scadere.

La acest moment așteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finante pentru implementarea cu succes și la timp a acestor măsuri asteptate de români și asumate de către Guvernul României.