Austria: Karl Nehammer este o CATASTROFA, Critici din UE dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Karl Nehammer CATASTROFA Critici UE Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria este criticata extrem de dur pentru decizia de a bloca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, masurile fiind hotarate de catre Karl Nehammer, cancelarul fiind in centrul atentiei in momentul de fata, dupa ce ministrul de externe din Luxembourg, Jean Asselborn, a transmis mesajele de mai jos pentru Viena.

Austria are o politica catastrofala, din punct de vedere al migratiei, sau cel putin asta afirma Jean Asselborn, el spunand ca pentru o tara care primeste foarte multi turisti anual, situatia pe care Karl Nehammer o impune nu este una demna de un stat european, dar cu toate acestea, aderarea Romaniei la Schengen ramane “in aer” in continuare.

Austria este criticata din toate partile in momentul de fata din cauza deciziei de a bloca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, insa cu toate acestea, Karl Nehammer isi asuma toate loviturile si refuza sa isi schimbe veto-ul, ceea ce reprezinta o problema uriasa pentru Romania, care inca ramane in afara spatiului fara controale la frontiere.

“Guvernul duce o politică care nu se potrivește Austriei. Asta e o catastrofă. Migrația nu are nimic de-a face cu asta. Sunt câteva sute care vin acolo. Îmi pare rău să spun asta, dar nu este european. Austria urmărește o politică care de fapt nu se potrivește Austriei. Este o țară deschisă și are mulți turiști.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să blochezi tot ce ar trebui decis la nivel european. Respingerea de către Austria a expansiunii Schengen nu are nimic de-a face cu migrația. are o mulțime de turiști. Sunt mulți afgani în Austria. Dar asta nu înseamnă că trebuie să blochezi tot ce ar trebui să fie decis la nivel european.”