Ministrul Educatiei: 2 Decizii Oficiale de ULTIMA ORA, Anunturile facute pentru Profesorii si Studentii Romani!

Ministrul Educatiei 2 Decizii Oficiale ULTIMA ORA Anunturile facute Profesorii Studentii Romani

Ministrul Educatiei aduce in atentia noastra 2 importante decizii de ultima ora, care au fost luate in mod oficial atat pentru profesorii, cat si pentru studentii, din toata Romania, iar asta deoarece vorbim, in primul rand, desore pasii necesari pentru acordarea primelor de cariera pentru profesorii din toata tara, asa cum a fost promis de catre Guvernul Romaniei.

Ministrul Educatiei detaliaza deasemenea mai jos inclusiv informatii cu privire la noile contracte semnate pentru dezvoltarea invatamantului dual in Romania, iar asta deoarece noi consortii vor beneficia de finantare in cursul urmatorilor ani, banii din PNRR fiind folositi pentru imbunatatirea sistemului de educatie din tara noastra.

“Ministerul Educației a realizat pașii legali necesari pentru acordarea primelor de carieră didactică și a primelor de carieră profesională, pentru a respecta termenele asumate prin OUG nr. 58/2023, astfel încât tichetele să ajungă la personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, respectiv să fie încărcate până la sfârșitul lunii octombrie. Începând cu această toamnă, vor fi acordate următoarele prime.

Prima de carieră didactică (1.500 de lei) pentru personalul didactic și didactic auxiliar aflat în activitate în anul școlar 2022-2023 în învățământul preuniversitar și cel universitar de stat. Prima de carieră profesională (500 de lei) pentru personalul nedidactic aflat în activitate în anul școlar 2022-2023 în învățământul preuniversitar și cel universitar de stat.

Colegii de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene sunt responsabili de contractarea serviciilor pentru emiterea tichetelor. Poșta Română va livra beneficiarilor finali tichetele nealimentate pentru prima de carieră didactică, urmând ca acestea să fie alimentate ulterior. În ceea ce privește prima de carieră profesională, Ministerul Educației a emis OM 6322/22.09.2023, prin care a fost stabilită tipologia și necesarul de cursuri de pregătire profesională pentru personalul nedidactic.

Urmăriți canalele de comunicare ale Ministerului Educației pentru a primi informații suplimentare privind primele de carieră didactică și prima de carieră profesională în următoarea perioadă! Ministerul Educației rămâne un partener de dialog onest al tuturor actorilor implicați în sistemul de învățământ. Încă 6 contracte semnate pentru dezvoltarea campusurilor pentru învățământ dual în mai multe regiuni din țară!

Dezvoltarea infrastructurii de învățământ profesional dual este o prioritate a Ministerului Educației, de aceea, prin contractele semnate astăzi, facem pași importanți în îndeplinirea acestui obiectiv. Noile campusuri de învățământ dual vor cuprinde diferite tipuri de domenii de calificări și vor asigura un parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual, aceștia putând continua studiile și în învățământul superior. Îi felicit pe toți cei prezenți astăzi și le urez mult succes în implementarea proiectelor!”