Formula 1: Lewis Hamilton AMENDAT, Anuntul de ULTIMA ORA privind Pilotul Britanic

Formula 1 Lewis Hamilton AMENDAT Anuntul ULTIMA ORA Pilotul Britanic

Formula 1 a avut in weekend parte de noi controverse care au tinut cu sufletul la gura foarte multi fani, iar asta pentru ca Lewis Hamilton a fost implicat intr-un incident care i-a adus o amenda de la organizatorii cursei de la Qatar, el ciocnindu-se cu coechipierul George Russell, iar din aceasta cauza Mercedes trebuie sa plateasca 25.000 de euro.

Formula 1 are un set de reguli foarte stricte, iar una dintre ele prevede amenzi pentru ciocniri, Lewis Hamilton fiind amendat cu suma de 50.000 de euro, jumatate fiind suspendata pana la final de an 2023, apoi anulata, daca nu vor mai exista alte incidente similare in care sa fie implicat pilotul echipei Mercedes, el cerandu-si scuze pentru incident.

Formula 1 va continua in urmatoarele luni cu noi curse, dar Max Verstappen a devenit deja campion mondial in urma victoriei din cursul zilei de ieri, astfel ca Lewis Hamilton trebuie sa se pregateasca pentru un viitor sezon in care sa incerce sa-l devanseze pe cel care in ultimii 2 ani de zile l-a depasit fara drept de apel in foarte multe curse.

“De fapt, tot ce pot spune este „îmi pare rău” echipei mele. George nu avea loc unde să meargă altundeva acolo. Este doar un incident nefericit. Am urmărit reluarea și a fost 100% greșeala mea. Lewis Hamilton a fost mustrat și amendat pentru că a traversat pista pentru a reveni pe pit-lane în urma coliziunii din primul tur cu George Russell, la Marele Premiu al Qatarului.

După ce au evaluat filmările și au audiat de la Hamilton și un reprezentant al echipei Mercedes, comisarii au emis o mustrare pentru non-conducere și o amendă de 50.000 de euro, din care 25.000 de euro sunt suspendate pentru restul anului 2023.”