Austria: Deciziile lui Karner de ULTIMA ORA ce INTARZIE Aderarea la Schengen a Romaniei

Austria Deciziile Karner ULTIMA ORA INTARZIE Aderarea Schengen Romaniei

Austria a anuntat in mod oficial o serie de decizii de ultima ora luate de catre Gerhard Karner, iar asta pentru ca din cauza crizei prin care trece Uniunea Europeana in momentul de fata, autoritatile de la Viena au hotarat sa colaboreze mai intens cu Cehia pentru protectia granitelor interne impotriva migrantilor ilegali ce ajung in UE.

Austria explica faptul ca tot mai multi migranti incep sa foloseasca Slovacia ca ruta de tranzit catre Uniunea Europeana, dupa ce granitele cu Ungaria au inceput sa fie monitorizate mult mai atent, astfel ca acum concentrarea se indreapta spre aceasta tara, iar Cehia se alatura guvernului lui Karl Nehammer cu masuri restrictive.

Austria actioneaza intr-un mod care intarzie si mai mult aderarea Romaniei la Schengen in aceasta perioada, iar asta pentru ca acest sistem a fost gandit pentru a functiona fara controale la granitele interne ale tarilor care fac parte din el, iar ceea ce se intampla acum nu este benefic pentru a facilita si aderarea a 2 noi tari.

“Austria și Republica Cehă mențin o cooperare intensă în domeniul securității, în special în lupta împotriva traficului de persoane și a abuzului în materie de azil. Observăm că traficanții criminali folosesc din ce în ce mai mult Slovacia, în special datorită monitorizării consecvente de către Austria a graniței cu Ungaria.

Scopul comun este menținerea acestor controale la frontierele interne pentru o perioadă cât mai scurtă posibil, dar atât timp cât este necesar, o protecție solidă a frontierelor externe fiind esențială. Este crucial ca Uniunea Europeană să implementeze acum pachetul pentru a reduce presiunea migrației asupra Austriei și Republicii Cehe. Ambele țări au ajutat mulți oameni care caută protecție.”