Germania: INGRIJORATOARELE Anunturi de ULTIMA ORA, Aderarea Romaniei la Schengen in Pericol

Germania INGRIJORATOARELE Anunturi ULTIMA ORA Aderarea Romaniei Schengen Pericol

Germania trece printr-o criza extrem de serioasa la ora actuala, iar anunturi oficiale ingrijoratoare venite chiar de la nivelul guvernului federal, ne aduc in atentie faptul ca, numarul de cereri de azil care vor fi inregistrate in cursul acestui an, va fi urias in comparatie cu cifrele anului trecut, dar si a anilor anteriori, ceea ce pune persiune pe Schengen.

Germania a inregistrat 233.744 de cereri de azil pana in septembrie, cu 73% mai multe decat in 2022, iar pana la final de an s-ar mai putea inregistra inca 120.000, cifrele fiind ametitoare, dar ele ne arata inca o data de ce Austria blocheaza aderarea Romaniei la Schengen, insa si de ce ea ar putea fi amanata si mai mult.

Germania incearca sa depaseasca aceasta criza prin forte proprii, fara a lua masuri drastice in ceea ce priveste numarul persoanelor acceptate, insa ar putea fi nevoie de mult mai mult, pentru ca aderarea Romaniei la Schengen sa devina realitate, mai ales daca presiunea migrantilor ilegali va creste in cursul urmatoarelor luni in Europa.

“Până în septembrie au fost primite 233.744 de cereri de azil pentru prima dată. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, aceasta este o creștere de peste 73 la sută. În plus, sunt și oamenii care au locuit în Ucraina care fug în Germania. Nu apar în statisticile privind azilul pentru că nu trebuie să solicite.

Guvernul se așteaptă acum că numărul cererilor de azil să fie între 330.000 și 350.000 până la sfârșitul anului. În plus, în Germania există cel puțin un milion de refugiați ucraineni. Guvernul federal nu controlează nimic. Pur și simplu acceptă că avem peste 700 de cereri de azil în Germania în fiecare zi.”