Armata Romana: Noi Actiuni Oficiale de ULTIMA ORA ale Militarilor Romani Dezvaluite

Armata Romana Noi Actiuni Oficiale ULTIMA ORA Militarilor Romani Dezvaluite

Armata Romana dezvaluie in mod oficial noile actiuni oficiale, de ultima ora, pe care militarii romani le-au derulat, si dupa cum puteti vedea mai jos acum, in atentia noastra sunt aduse, in primul rand, Fregata Regina Maria, care si-a terminat misiunea NATO in Marea Mediterana, cu toate detaliile oferite mai jos.

Armata Romana vorbeste despre ceea ce au facut militarii romani in cadrul misiunii la care au participat, insa separat de asta aduce in atentie inclusiv exercitiile pe care Soimii Carpatilor le-au derulat in Romania in perioada recenta, ele fiind de tipul MOUT, iar detaliile le gasiti chiar acum in articol.

“Fregata „Regina Maria”, final de misiune NATO în Marea Mediterană. Fregata „Regina Maria” – F-222, cu un elicopter IAR-330 Puma Naval și un detașament de operatori pentru forțe speciale (FOS) la bord, a revenit miercuri, 11 octombrie, în portul militar Constanța, în urma participării la Operația NATO „Sea Guardian” în Marea Mediterană. Pe durata misiunii, fregata F-222 a acostat în portul militar Souda din Insula Creta.

Unde militarii români au participat, la Centrul de pregătire NMIOTC (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre), la un modul de instruire specifică operației NATO, precum și în portul militar Alexandria din Egipt, pentru refacerea capacității de luptă și pregătirea activităților viitoare pe mare. În cadrul misiunii, fregata „Regina Maria” a desfășurat acțiuni de monitorizare a spațiului maritim sub gruparea navală NATO a Operației „Sea Guardian”.

A parcurs peste 5.000 de mile marine și a interogat aproximativ 200 de nave comerciale, care au tranzitat raionul maritim din aria de responsabilitate. Prin participarea fregatei „Regina Maria” la Operația „Sea Guardian”, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea obligațiilor asumate de România, cu privire la asigurarea securității maritime a Alianței Nord-Atlantice și lupta împotriva terorismului, alături de partenerii NATO.

Fregata „Regina Maria”, cu un echipaj format din 240 de militari și comandată de comandorul Mitel-Laurențiu Alexandru, a încheiat, astfel, cea de-a șasea participare a Forțelor Navale Române la Operația NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană, prin care Armata României a contribuit activ la promovarea valorilor democratice ale Alianței Nord-Atlantice, atât prin asigurarea securității și stabilității în bazinul mediteraneean, cât și prin intermediul diplomației navale.

„Șoimii Carpaților” au desfășurat activități de instruire specific MOUT (Military Operations on Urbanized Terrain) în scopul îmbunătățirii nivelului de pregătire pentru acest tip de acțiuni. Mediul urban joacă un rol deosebit de important în operațiile militare moderne. Lupta în localitate se caracterizează printr-un grad ridicat de dificultate datorită prezenței populației civile și a numeroaselor construcții.”