Romania se REVOLTA Impotriva Austriei, Anunturile dupa Blocarea Aderarii la Schengen

Romania REVOLTA Impotriva Austriei Anunturile Blocarea Aderarii Schengen

Romania se revolta impotriva Austriei din cauza blocarii aderarii la Schengen, iar noi anunturi de ultima ora vin sa ne aduca in atentie problema cu felul in care Viena priveste situatia, Klaus Iohannis afirmand in Ungaria ca veto-ul lui Karl Nehammer nu are vreo argumentare reala, iar tara noastra trebuia sa faca parte din sistem de mult.

Romania reclama faptul ca ultimele argumente ale Austriei privind blocarea aderarii la Schengen, cu motivatia faptului ca sistemul in sine nu functioneaza bine, iar tara noastra si Bulgaria ar trebui tinute in afara lui, sunt complet nefondate in realitate, dar si greu de inteles, dar in ciuda acestui lucru, veto-ul din decembrie 2022 ramane.

Romania depune eforturi sustinute, impreuna cu Bulgaria, pentru a-si indeplini obiectivul de aderare la Schengen cat mai rapid, insa din pacate intreaga procedura este foarte complicata si depinde intr-o foarte mare masura inclusiv de ajutorul pe care ni-l pot oferi alte state din cadrul Uniunii Europene cat mai curand.

“Intrarea României în spațiul Schengen ar face spațiul Schengen mai sigur și mai puternic, ar face granița externă a UE mai solidă și mai bine aparată. Dacă ar fi să ne luăm doar după procedură, așa cum în repetate rânduri în toate forurile europene spunem că nu trebuie să politizăm, România trebuia să fie în Schengen de mulți ani.

Nu suntem și în continuare am înțeles că trebuie să convingem partenerii noștri că suntem un câștig pentru spațiul Schengen. Ultimul argument adus de cei care s-au opus a fost un pic greu de înțeles, afirmația lor a fost că ei n-au nimic împotriva României și a Bulgariei, dar spațiul Schengen nu funcționează bine și atunci ei sunt împotrivă.