Ministrul Sanatatii: Masurile Oficiale de ULTIMA ORA pentru Spitalele din Toata Romania

Ministrul Sanatatii Masurile Oficiale ULTIMA ORA Spitalele Toata Romania

Ministrul Sanatatii vorbeste in mod oficial despre o serie de masuri de ultima ora pentru spitalele din Romania, Alexandru Rafila aducand intr-o prima faza in atentia lumii ceea ce este facut din punct de vedere al investitiilor pentru constructia de spitale noi, extrem de importanta pentru tara noastra acum.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea inclusiv despre finantarea spitalelor, spunand ca de acest lucru ar trebui sa se ocupe CNAS, oferind in acelasi timp si detalii cu privire la felul in care banii ar trebui sa ajunga la unitatile medicale din Romania in cursul urmatoarelor saptamani si luni de zile.

“Ministerul Sănătății construiește spitale! Centrul pentru Arși Gravi de la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara avansează într-un ritm rapid! Contractul de finanțare a fost semnat în luna iunie, iar în doar 4 luni, progresele sunt vizibile! Investiția se ridică la cca. 300 milioane de lei și este finanțată de Ministerul Sănătății prin fondurile de la Banca Mondială.

Noul centru va avea 12 paturi pentru pacienții critici cu arsuri severe și 6 paturi pentru recuperarea acestor pacienți. Spitalele din PNRR prind contur într-un ritm rapid! Spitalul Județean de Urgență din Bistrița avansează într-un ritm alert! La numai 7 luni de la semnarea contractului de finanțare, construcția nouă a Spitalului Județean de Urgență din Bistrița devine realitate!

Felicitări domnului Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean, domnului Gabriel Lazany, Managerul Spitalului Județean și echipei de proiect! Investiția se ridică la 110 milioane de euro și este finanțată de Ministerul Sănătății prin fondurile din PNRR. Susținem întotdeauna autoritățile locale care au vocația protejării sănătății comunităților locale prin investiții care se realizează rapid!

Cred că se va mai amâna puţin acest lucru. Am avut o discuţie foarte constructivă, foarte bună cu domnul ministru Marcel Boloş şi îi mulţumesc pentru faptul că înţelege necesitatea găsirii unei soluţii pentru finanţarea sustenabilă a spitalelor până la sfârşitul anului. Cu siguranţă, împreună cu dânsul şi sper şi împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vom găsi, la nivelul Guvernului, o soluţie pentru această finanţare.

Ştiu că percepţia publică este că aceasta este responsabilitatea MS. Spitalele funcţionează, însă, pe baza contractelor pe care le au cu casele de sănătate. Ca să putem asigura finanţarea spitalelor, noi am redactat, încă din august, o OUG care să permită creşterea finanţării spitalelor până la nivelul contractat. Este un document pe care l-am făcut de două luni. Eu nu vreau să pasez responsabilitatea, dar, totuşi, cel care are responsabilitatea finanţării este CNAS.”