Ministrul Apararii: Actiunea de ULTIMA ORA despre care sunt Informati Toti Romanii Tarii

Ministrul Apararii Actiunea ULTIMA ORA sunt Informati Toti Romanii Tarii

Ministrul Apararii vorbeste in mod oficial despre actiunea de ultima ora, care ar trebui sa fie in atentia a milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca ni se ofera detalii despre o intalnire avuta cu ambasadorul Canadei in Romania, fiind purtate discutii cu privire la cooperarea cu tara noastra.

Ministrul Apararii explica in mod oficial mai jos pe ce anume s-au axat discutiile cu reprezentantul Canadei, in special in contextul razboiului dintre Ucraina si Rusia, una dintre problemele cele mai mari, care genereaza foarte multa ingrijorare in Europa in momentul de fata, asa cum stie foarte multa lume.

“I-am urat bun venit la București noului ambasador al Canadei în România, Excelenței Sale, domnul Gavin Buchan. Este important să menținem un dialog bilateral constant, în sprijinul implementării, cât mai eficiente, a proiectelor comune, care să ducă la o întărire a securității euroatlantice şi a cooperării dintre țările noastre.  Pe parcursul întâlnirii, au fost abordate subiecte privind dezvoltările de securitate din regiunea Mării Negre.

Precum şi principalele coordonate ale cooperării militare bilaterale. Au fost discutate, în context, modalitățile de consolidare a colaborării în domeniul apărării.Din perspectiva securității regionale, oficialul român a evidențiat efectele generate de retragerea unilaterală a Rusiei din Inițiativa privind tranzitul grânelor prin Marea Neagră şi de intensificarea atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Totodată, a fost evidențiat riscul determinat de minele marine care plutesc în derivă în Marea Neagră. Ministrul apărării naționale a exprimat aprecierea pentru angajamentul Canadei în implementarea măsurilor de descurajare și apărare destinate întregului flanc estic aliat, în special în zona Mării Negre, şi a subliniat, în acest context, participarea din ultimii ani a Forțelor Aeriene Regale Canadiene la misiunile de Poliție Aeriană consolidată (eAP) în România.

Oficialul român a evidențiat importanța aprofundării cooperării bilaterale pe palierul apărării dintre Ottawa şi Bucureşti şi a continuării participării la exerciții și activități de instruire în comun. Prioritățile de agendă în perspectiva Summitului NATO de la Washington şi proiectele de aprofundare a cooperării.

In context aliat în sprijinul securității la Marea Neagră au reprezentat, de asemenea, teme importante ale întrevederii dintre ministrul Tîlvăr şi ambasadorul Buchan. În încheierea discuțiilor, cei doi interlocutori au agreat necesitatea menținerii unui dialog bilateral constant, în sprijinul implementării, cât mai eficiente, a proiectelor comune, care să ducă la o întărire a securității euroatlantice şi a cooperării dintre cele două state.”