Germania: Masurile de ULTIMA ORA pentru Schengen Anuntate, Aderarea Romaniei in Pericol

Germania Masurile ULTIMA ORA Schengen Anuntate Aderarea Romaniei Pericol

Germania anunta in mod oficial o serie de masuri de ultima ora, care au fost decise de catre guvernul condus de catre Olaf Scholz, iar asta pentru ca in urma unei vizite facute de catre ministrul de interne, Nancy Faeser, la Bruxelles, a fost confirmat faptul ca vor fi impuse controale stationare la granitele cu Polonia, Cehia si Elvetia.

Germania a decis deasemenea sa extinda cu inca 6 luni controalele de la granitele cu Austria, ele fiind impuse in 2015, in ciuda faptului ca ambele tari sunt in Schengen, iar aceste masuri nu fac altceva decat sa intareasca argumentele Vienei privind blocarea aderarii Romaniei si Bulgariei, din cauza numarului mare de migranti ilegali.

Germania este, in teorie, unul dintre principalii sustinatori ai aderarii Romaniei la Schengen, dar din pacate masurile precum acestea, nu fac altceva decat sa intarzie si mai mult intrarea tarii noastre, iar asta pentru ca toate tarile care sustin masurile lui Karl Nehammer, vor folosi decizii precum cele ale Berlinului pentru a isi sustine hotararile.

“Luni, Nancy Faeser a înregistrat la Comisia Europeana de la Bruxelles controale staţionare pentru graniţele cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia. În plus, controalele poliției federale care au loc direct la granița cu Austria vor fi cu încă șase luni. Controale staționare au fost în vigoare acolo din toamna anului 2015.

Poliția federală a avertizat recent cu privire la o deplasare a rutei balcanice departe de Austria și spre Cehia și Polonia. Sute de migranți au fost găsiți recent la granița de acolo în fiecare zi. Respingerile la frontierele interne Schengen sunt permise din punct de vedere legal numai dacă reintroducerea temporară a controalelor la frontieră a fost notificată anterior Comisiei Europene.”