Formula 1: Lewis Hamilton SOCAT de Anuntul de ULTIMA ORA Facut de catre FIA

Formula 1 Lewis Hamilton SOCAT Anuntul ULTIMA ORA Facut FIA

Formula 1 este mereu plina de surprize, iar Lewis Hamilton a avut recent parte de una nu foarte placuta, iar asta pentru ca un anunt de ultima ora al FIA, vine sa ne anunte ca nu va da uitarii incidentul din Qatar, in urma caruia pilotul britanic a fost amendat cu 50.000 de euro, jumatate de suma suspendata daca va fi “cuminte” pana la final de an.

Formula 1 a continuat cu o alta cursa weekend-ul trecut, insa FIA spune ca din cauza faptului ca Lewis Hamilton este o figura atat de cunoscuta si importanta in cadrul competitiei, reanalizeaza incalcarile de regulament ale pilotului, pentru a vedea daca pedeapsa aplicata este suficient de severa pentru a-i impiedica pe altii sa faca acelasi lucru.

Formula 1 are o serie de reguli foarte stricte, iar Lewis Hamilton a incalcat cateva in momentul in care a decis sa alerge pe pista in timpul unei curse, dupa ce masina sa a iesit in afara circuitului, iar FIA ar putea aplica o pedeapsa si mai dura pentru aceasta incalcare, insa ramane de vazut ce decizie va fi luata si cand va fi anuntata.

“Având în vedere statutul său de model, FIA este îngrijorată de impresia pe care acțiunile sale ar fi putut-o crea asupra șoferilor mai tineri. FIA reexaminează incidentul în care Lewis Hamilton a traversat o pistă live în timpul Marelui Premiu al Qatarului.

Hamilton a recunoscut că trecerea a fost o încălcare gravă a siguranței. Hamilton și-a abandonat mașina în pietriș și a fugit înapoi la gropi. El a traversat astfel pista care era activă la acest moment și a ajuns la marginea interioară a pistei cu doar câteva secunde înainte ca mașina 63 să sosească.”