Austria: Noi Masuri de URGENTA Anuntate de Karner dupa BLOCAREA Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Noi Masuri URGENTA Anuntate Karner BLOCAREA Aderarii Romaniei Schengen

Austria continua sa impuna masuri de urgenta in Spatiul Schengen dupa blocarea aderarii Romaniei, cu refuzuri repetate de a-si schimba hotararea, iar ministrul Gerhard Karner a anuntat ieri ca de astazi s-au impus controale fizice la granitele cu Cehia, din cauza numarului mare de migranti ilegali care trec prin punctele de trecere a frontierei.

Austria urmeaza decizia luata de catre Germania, care a impus controale la granitele sale cu mai multe tari in aceasta toamna, ele fiind necesare din cauza faptului ca exista un numar prea mare de migranti care ajung in Spatiul Schengen, iar in momentul de fata mai toate tarile iau decizii care impun controale la granite, unde nu ar trebui sa fie.

Austria incearca sa isi continue masurile de reducere a numarului de migranti care ajung in Spatiul Schengen al Uniunii Europene, laudandu-se cu o reducere a numarului de cereri de azil care au fost depuse in 2023, dar din pacate totul tine departe inclusiv Romania de sistemul care ne-ar permite sa calatorim mai liber prin Europa.

“Austria va controla și granițele cu Cehia de la miezul nopții. Scopul este de a preveni o relocare imediată a rutelor mafiei de contrabandă către Austria. Controalele la frontieră sunt efectuate în strânsă coordonare și coordonare cu autoritățile de poliție germane. Cooperarea internațională este crucială în luarea de măsuri decisive împotriva migrației ilegale.

A mafiei de contrabandă și a amenințărilor teroriste. Controalele la frontieră sunt strâns coordonate cu autoritățile cehe. Acestea ar avea loc în primul rând în rețeaua rutieră de nivel superior, unde există șase puncte de trecere a frontierei. Germania a început luni seară controale stricte la punctele de trecere a frontierei cu Polonia și Republica Cehă.”