Ministrul Apararii: Vizita IMPORTANTA in Israel, in Contextul Conflictului cu Hamas

Ministrul Apararii Vizita IMPORTANTA Israel Contextul Conflictului Hamas

Ministrul Apararii a efectuat o vizita foarte importanta in Israel, in contextul conflictului cu Hamas si Hezbollah, dar si a amenintarilor venite din Iran, el fiind prezent impreuna cu Marcel Ciolacu, pentru a discuta cu oficialii israelieni despre ajutorul care le poate fi oferit pentru a face fata situatiei prin care trec.

Ministrul Apararii explica mai jos ce fel de discutii au fost purtate cu reprezentantii guvernului de la Tel Aviv, insa separat de asta MApN vorbeste si despre veteranii din Romania, care au vizitat judetele Bacau si Neamt, dupa Barlad, iar mai multe detalii despre asta aveti chiar acum mai jos.

“Alături de premierul României, Marcel Ciolacu, și de ministrul de externe, Luminița Odobescu, în Israel, unde am transmis un mesaj de solidaritate partenerilor noștri, dar și românilor care trăiesc în această țară prietenă. România condamnă cu fermitate atrocitățile nejustificate și de neacceptat ale grupării teroriste Hamas, în care și-au pierdut viața și au fost răniți civili nevinovați, printre care și cetățeni de origine română.

În fața acestor atacuri, Israelul are dreptul să se apere, în deplin respect cu acordurile internaționale și drepturile omului.Suntem extrem de îngrijorați de posibilitatea escaladării violențelor în regiunea Orientului Mijlociu, care ar putea avea consecințe teribile asupra civililor, atât israelieni, cât și palestinieni. România susține necesitatea și urgența unei păci durabile în Orientul Mijlociu.

Ştafeta Veteranilor de pe traseul roşu a ajuns la Bacău, pe 14 octombrie, iar predarea-primirea acesteia a fost făcută în fața Unității Administrativ – Teritoriale din Bacău. Echipa de voluntari constituită la nivelul garnizoanei Bacău din care fac parte șimilitarii Batalionului 631 Tancuri,,Oituz” au preluat ștafeta adusă de voluntarii INVICTUS Bârlad. Luni, 16 octombrie, ,,Ștafeta Veteranilor”, aflată la a X-a ediție, a plecat din garnizoana Piatra Neamț către garnizoana Iași.

Purtată de militari din cadrul Batalionului 634 Infanterie ,,Mareșal Jozef Pilsudski”, cărora li s-au alăturat elevi de la Liceul Sportiv, membri de la Crucea Roșie, militari în rezervă și rezerviști voluntari. În încercarea de a reconstitui, în mod fidel, drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanții vor poposi la monumente ridicate în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei.

Pe întregul traseu, alergători și bicicliști sunt însoțiți de echipaje de poliție militară din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”. Tot luni, am întâmpinat ștafeta lotului Invictus de la Chișinău și Piatra Neamț în fața Statuii lui Ștefan cel Mare situată lângă sediul marii unități ieșene. Alături de noi au fost camarazii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean și Crucea Roșie Piatra Neamț.”