Android: Schimbări MAJORE Anunțate de Google pentru Aplicațiile din Google Play Store

Android Schimbări MAJORE Anunțate Google Aplicațiile Google Play Store

Android beneficiază de acum de noi măsuri de securita anunțate de către compania Google, care astăzi a dezvăluit în mod oficial o serie de îmbunătățiri pe care le face pentru Google Play Protect, astfel încât să descopere mai ușor aplicatiile care sunt trimise spre publicare, dar au malware inclus.

Google Play Protect mai puternic in protejarea Android

Google Play Protect este o protecție încorporată împotriva programelor malware și a software-ului nedorit și este activată pe toate dispozitivele Android cu Google Play Services. Google Play Protect scanează zilnic 125 de miliarde de aplicații pentru a vă proteja împotriva malware-ului și software-ului nedorit. Dacă identifică o aplicație potențial periculoasă, Google Play Protect poate lua anumite măsuri, cum ar fi trimiterea unui avertisment, prevenirea instalării unei aplicații sau dezactivarea automată a aplicației.

Pentru a evita detectarea de servicii precum Play Protect, cibercriminalii utilizează aplicații rău intenționate disponibile în afara Google Play pentru a infecta mai multe dispozitive cu malware polimorfic. Aceștia apelează la inginerie socială pentru a păcăli utilizatorii să facă ceva periculos, cum ar fi dezvăluirea informațiilor confidențiale sau descărcarea unei aplicații rău intenționate din surse efemere.

Astăzi, Google Play Protect își îmbunătățește capabilitățile de securitate cu scanarea în timp real la nivel de cod pentru a combate aplicațiile rău intenționate noi. Scanează pentru a extrage semnale importante din aplicație și le trimite la infrastructura backend a Play Protect pentru o evaluare la nivel de cod.

Odată ce analiza în timp real este completă, utilizatorii vor primi un rezultat care îi va informa dacă aplicația pare sigură de instalat sau dacă scanarea a determinat că aplicația este potențial dăunătoare.

Protecția multi-strat a utilizatorilor pe Android

Android adoptă o abordare de apărare multi-strat pentru a vă ajuta să vă protejați împotriva malware-ului mobil și a software-ului nedorit pe Android. Protecțiile proactive încorporate în Android, precum Google Play Protect, actualizările de securitate continue.

Controalele de permisiuni ale aplicației, Safe Browsing și multe altele – alături de protecția împotriva spamului și phishing-ului în Messages by Google și Gmail – lucrează împreună pentru a proteja securitatea și confidențialitatea datelor dvs. Îmbunătățim constant această abordare multi-strat pentru a găsi noi metode de a proteja miliardele noastre de utilizatori.