Germania: Olaf Scholz Anunță Măsurile de CRIZĂ. Decizii de ULTIMĂ ORĂ cu IMPACT în Schengen, România

Germania Olaf Scholz Anunță Măsurile CRIZĂ Decizii ULTIMĂ ORĂ IMPACT Schengen România

Germania încearcă să gestioneze cât mai bine situația de criză prin care trece la ora actuală, iar asta deoarece cancelarul Olaf Scholz a anunțat în mod oficial o serie de măsuri de ultimă oră pentru ca numărul migranților care intră în fiecare zi în țară să fie redus, pe de o parte, iar pe de alta, să se facă repatrieri mai rapide.

Germania nu repatriază suficient de mulți migranți ilegali cărora li se refuză dreptul de a beneficia de azil în țară, iar Olaf Scholz vrea să schimbe acest lucru, discutând deja cu reprezentanții statelor federale despre măsuri separte de controalele la granițe, acestea din urmă distrugând complet ideea care a stat la baza formării Spațiului Schengen.

Germania a impus în ultimele săptămâni controale mai stricte la granițele sale cu multiple țări din UE, in contradicție cu politica de imigratie a ultimilor ani, iar din păcate, România are șanse tot mai mici de a adera la Schengen în cursul acestui an, fără a se ști ce urmează să se întâmple în cursul anului următor, când sunt și alegerile pentru PE.

”Doresc să limitez numărul de persoane care intră neregulamentar în Germania. Pentru a realiza acest lucru, frontierele externe ale UE ar trebui să fie mai bine protejate, iar solicitanții de azil respinși ar trebui să fie deportați mai repede. Sper ca, după statele UE, acum și Parlamentul UE să fie de acord cu reforma Sistemului european comun de azil.

La nivel național, se negociază în prezent șase acorduri de repatriere și vor fi adăugate altele. De asemenea, am cerut ca diplomații și miniștrii germani să abordeze întotdeauna problema migratiei. Pentru ca țările să poată lua înapoi persoanele deportate din Germania, Germania oferă în schimb intrarea legală a lucrătorilor.”