Schengen: Giorgia Meloni cere SUSPENDAREA Tratatului. Aderarea Romaniei e Aproape Imposibila!

Schengen Giorgia Meloni cere SUSPENDAREA Tratatului Aderarea Romaniei Aproape Imposibila

Schengen este aproape de colaps, sistemul care a permis miscarea libera a europenilor intre tari fiind suspendat partial in multe tari, insa Giorgia Meloni cere suspendarea completa a prevederilor tratatului, migratia ilegala si provocarile din Orientul Mijlociu fiind aduse in discutie dupa introducerea de controale la granita cu Slovenia, incepand cu 21 octombrie.

Schengen a stat la baza miscarii libere a europenilor in multe tari in ultimii cativa zeci de ani, insa Giorgia Meloni ar putea da nastere unei miscari in baza careia tratatul sa fie cel putin suspendat, iar aderarea Romaniei devine imposibila in acest context, mai ales ca Austria a reusit sa blocheze procesul de mai multe ori, fara sanse de a se razgandi, inca.

Schengen nu poate supravietui daca statele care fac parte din sistem nu il respecta, iar in zona centrala a Europei prevederile sale nu se mai aplica la foarte multe puncte vamale, situatia migratiei fiind atat de dificila in momentul de fata, incat statele UE nu gasesc alte solutii decat sa limiteze tranzitul in baza instalarii de puncte vamale fizice.

“Suspendarea Tratatului Schengen privind libera circulație în Europa a devenit necesară din cauza înrăutățirii situației din Orientul Mijlociu, a creșterii fluxurilor migratorii de-a lungul rutei balcanice și, mai ales, din cauza problemelor de securitate națională. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru asta.

Măsurile poliției la frontiera italo-slovenă nu sunt adecvate pentru a garanta securitatea necesară. Intensificarea punctelor fierbinți de criză la granițele Europei, în special după atacul asupra Israelului, a crescut, de fapt, nivelul de amenințare al acțiunii violente și în cadrul Uniunii. Guvernul a informat autoritățile Uniunii Europene cu privire la decizie și a discutat-o cu omologii lor sloveni.”