Romania: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA foarte IMPORTANT pentru Aderarea la Schengen

Romania Anuntul Oficial ULTIMA ORA IMPORTANT Aderarea Schengen

Romania este vizata de un anunt oficial de ultima ora, care este extrem de important in ceea ce priveste perspectivele tarii noastre de aderare la Spatiul Schengen in cursul anului 2023, iar asta pentru ca Frontex, agentia europeana pentru protejarea granitelor externe, spune ca majoritatea migrantilor ilegali nu trec prin tara noastra.

Romania nu este printre tarile pe care migrantii ilegal, care folosesc ruta balcanica, le tranziteaza, Ungaria fiind in centrul atentiei iari, ca si Polonia si Slovacia, iar din moment ce aceasta ruta a devenit predominanta din septembrie, argumentele Austriei pentru a ne tine departe de sistem, isi cam pierd din validitate la ora actuala.

Romania face eforturi foarte mari pentru a indeplini toate cerintele pe care Austria le are in vederea permiterii aderarii la Spatiul Schengen, iar acest lucru a fost apreciat in foarte multe randuri, dar chiar si Frontex confirma faptul ca problemele sunt chiar la tari care fac parte din acest sistem, nu la cele ca Romania, din afara lui.

“Numărul detectărilor de treceri neregulate a frontierei la frontierele externe ale UE a crescut cu 17% în primele nouă luni ale anului 2023 la 279 350, cel mai mare total pentru perioada din 2016, conform calculelor preliminare. În perioada ianuarie-septembrie, ruta Balcanilor de Vest, a doua cea mai activă rută, cu peste 81 800 de detecții.

A înregistrat o scădere de 23%, în mare parte din cauza politicilor mai stricte în materie de vize. Ruta centrală trece în prezent prin Bosnia, Ungaria, Slovacia și Polonia către Germania. Mediterana Centrală a reprezentat una din două detecții la frontierele externe ale UE până în acest an. Cu toate acestea, numărul de treceri în regiune a scăzut cu o treime față de luna precedentă.”