iOS 18: Prima Schimbare MAJORA Dezvaluita! Cum vrea Apple sa Copieze ChatGPT!

iOS 18 Prima Schimbare MAJORA Dezvaluita Cum vrea Apple Copieze ChatGPT

Apple, liderul mondial în tehnologie, plănuiește să înceapă implementarea tehnologiei AI generative pe dispozitivele iPhone și iPad cel mai devreme la sfârșitul anului 2024, conform lui Jeff Pu, un analist care monitorizează lanțul de aprovizionare al Apple pentru firma de investiții Haitong International Securities, cu sediul în Hong Kong.

Într-o notă de cercetare publicată miercuri, Pu a menționat că verificările sale asupra lanțului de aprovizionare indică faptul că Apple are în plan să construiască câteva sute de servere AI în 2023, urmând să adauge mult mai multe în anul următor. El crede că Apple va oferi o combinație între AI bazat pe cloud și așa-numitul “edge AI”, care implică mai multă prelucrare a datelor direct pe dispozitiv.

Pu a adăugat că va fi nevoie de răbdare în ceea ce privește implementarea AI-ului generativ de către Apple, deoarece compania evaluează cum să utilizeze și să proceseze datele personale într-un mod care să respecte angajamentul său față de confidențialitatea clienților.

Apple vrea sa lanseze o copie a ChatGPT pentru iOS 18

Dacă acest plan va fi respectat, termenul limită de la sfârșitul anului 2024 ar însemna că Apple ar putea începe implementarea funcțiilor AI generative începând cu iOS 18 și iPadOS 18, dar rămâne de văzut cum va folosi tehnologia. Luna trecută au aparut zvonuri conform carora că Apple plănuiește să integreze  de limbaj bazat pe inteligenta artificiala în Siri pentru a permite utilizatorilor să automatizeze sarcini complexe, o caracteristică care ar implica o integrare mai profundă cu aplicația Shortcuts. Se așteaptă ca această caracteristică să fie lansată într-o actualizare a software-ului iPhone în anul următor, așadar ar putea fi parte a iOS 18.

În august, analistul lanțului de aprovizionare Ming-Chi Kuo a declarat că eforturile Apple în domeniul AI-ului generativ sunt “semnificativ în urma competitorilor săi”, așa că nu este clar dacă termenul limită de la sfârșitul anului 2024 este realist. Este posibil ca tehnologia să nu fie pregătită până în 2025 sau chiar mai târziu.

AI-ul generativ a câștigat popularitate anul trecut când OpenAI a lansat ChatGPT, un chatbot care poate răspunde la întrebări și alte solicitări. Google și Microsoft au lansat chatboturi similare mai devreme anul acesta, pe măsură ce tot mai multe companii intră în acest domeniu.

Chatbotii sunt instruiti pe modele mari de limbaj, permițându-le să răspundă într-un mod similar cu un om. “Lucrăm la AI generativ de ani de zile și am făcut multe cercetări”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple, într-un interviu. “Și o să ne apropiem de aceasta cu multă grijă și o să reflectăm profund, pentru că suntem pe deplin conștienți de utilizările negative pe care le poate avea și de problemele legate de părtinire și halucinații și așa mai departe.”