Armata Romana: Anunturile Oficiale de ULTIMA ORA, ce Informari Importante sunt Transmise Romanilor

Armata Romana Anunturile Oficiale ULTIMA ORA Informari Importante Transmise Romanilor

Armata Romana a publicat pentru romanii din toata tara o serie de anunturi oficiale de ultima ora, prin ele incercand sa ne aduca in imediata atentie actiunile din ultima perioada, prima fiind exercitiile tactice “Wind Spring 23”, care au avut in centru militarii bataloanelor de infanterie, cu detalii complete mai jos.

Armata Romana vorbeste inclusiv despre “Gheparzii Transilvani”, care au ajuns in Polonia pentru misiuni NATO, despre un simulator nou de navigatie aflat pe apele interioare ale Romaniei, despre o noua promotie de absolventi din scolile militare, dar si despre deschiderea anului de invatamant la Vanatorii de Munte.

“Sfârșitul exercițiului ,,Wind Spring 23” a fost materializat de exerciţiile tactice cu trageri de luptă reale (live fire exercises) executate de militarii din cadrul batalioanelor 811 Infanterie ,,Dej”, 812 Infanterie ,,Bistrița” și 817 Artilerie ,,Petru Rareș”. Sincronizarea acțiunilor forțelor de manevră cu cele ale forțelor de sprijin prin foc a facilitat instruirea interarme, oferind structurilor participante oportunitatea de a-și perfecționa deprinderile în executarea tragerilor de luptă.

Au ajuns primii militari din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Gheparzii Transilvani” în Polonia. Colegii noştri din Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” au avut primul zbor către Polonia, unde, timp de şase luni vor executa misiunea de asigurare a prezenței înaintată consolidată, în sistem rotațional, în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul summit-ului de la Varșovia în anul 2016.

Un simulator nou de navigație pe ape interioare a fost inaugurat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Simulatorul de navigație, de producție norvegiană, răspunde nevoilor actuale de pregătire la standarde ridicate în domeniul navigației pe fluvii, râuri și pe canale și este dotat cu echipamente care asigură instruirea simulată pe 12 modele de nave militare și civile, în 5 zone de navigație din Europa, inclusiv România.

Ieri 21 octombrie, elevii anului I ai școlilor militare de maiștri militari și subofițeri pentru au avut parte de un moment unic: Ceremonia Depunerii Jurământului militar. Emoțiile celui mai important moment din cariera unui militar au fost împărțite cu familia și cei dragi și vor rămâne mult timp în amintire. Jurământul militar reprezintă validare și asumare în fața divinității și a poporului a unei responsabilități pe viață.

Pe 3 Octombrie a avut loc deschiderea anului de învățământ, iar cursurile de la Baza de Perfecționare Vânători de Munte “Bucegi” au început în forță. Primii care au intrat pe poarta instituției au fost tinerii ofițeri de la 𝑪𝒖𝒓𝒔𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝑩𝒂𝒛𝒂̆ – arma infanterie, specialitatea Vânători de Munte. Tot ei au 𝘥𝘦𝘴𝘤𝘩𝘪𝘴 traseele montane cu marșul pe creasta Pietrei Craiului și sezonul de alpinism în Cheile Râșnoavei.”